Какви видове масивна дървесина се използват за производство на спални?

Последна редакция на 20/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 1 152 пъти

При производството на спални се използват иглолистни и широколистни дървета. Спалният комплект от борова дървесина е идеален за обзавеждане, тъй като дървото излъчва освежаващи ароматни вещества. Мебелите от бор принадлежат към по-евтините модели, затова са достъпни за всеки.

  • Много мебели за спалня са направени от бук. Този материал се характеризира със здравина и издръжливост. Такава дървесина привлича вниманието със способността да се извива лесно, поради което често се използва при производството на огънати елементи, столове или шкафове. Ако сравним цените, може да се отбележи, че букът е по-скъп от бора, поради отличните си качества. Въпреки това, той не е толкова скъп, колкото дъбовите мебели за спалня.
  • Знаете ли, че клен, череша и липа много рядко се използват при производството на дървени мебели за спалня? Но пък за мебели за спалнята често хората се спират на круша или орех.
  • Италианските спални, придобили голяма популярност по целия свят, са изработени от екзотични дървесни видове -  става дума за палисандрово дърво, махагон, абанос.

Съвет: Ако нямате финансова възможност да си купите или поръчате спалня от скъпа масивна дървесина, то  може да се спрете на  мебели от евтина дървесина с фурнир, направен от скъпо масивно дърво.

Свързано:

Идеи за спалня Спални от масивна дървесина – подарете си класика и достолепие