Леглото – центърът на вашата спалня

Последна редакция на 19/04/2024 от Йордан Колев
Източник | Видяно 954 пъти

Най-важната част от спалнята, без съмнение, е леглото. Именно в него прекарвате около една трета от живота си. То трябва едновременно да се вписва в интериора и да бъде удобно. Днес можете да намерите най-различни модели както по дизайн, така и по размери, материали и, разбира се, цена.

  • На първо място преди да купите леглото трябва да помислите за неговия размер и форма. Защото едно и също легло за различни хора може да изглежда и като царско ложе, и като миниатюрна ясла.
  • Ако планирате да купувате легло за двама, най-добре е да се ориентирате по ръста на по-високия човек. При лягане върху леглото трябва да остава минимален запас от поне 10 см, а най-добре е и да са повече. Само в такъв случай може да усетите максимален комфорт.
  • Идеалната ширина на спалното легло е още по-лесна за определяне. За целта е достатъчно да легнете върху леглото, да сложите ръце зад главата и да се постараете максимално да изпънете раменете си. Ако имате достатъчно място в своята половина, значи леглото ви е идеално на ширина!

Свързано:

Идеи за спалня Как да изберете правилно мебели за спалня