Изберете цветовете и стила на интериора

Последна редакция на 20/04/2024 от Йордан Колев
Източник | Видяно 838 пъти

За да оказва обстановката благотворно влияние, е необходимо правилно да изберете интериора и цветовите решения. За да разпознаете подходящите тонове, трябва само да се вслушате в себе си. Със сигурност някои цветове ви дразнят, а други предизвикват във вас студенина и мрачни мисли, а при поглед върху любимата си палитра веднага усещате приятно чувство, спокойствие и оптимизъм.

Всичко е индивидуално. Ето защо, когато навсякъде чувате, че зеленото в интериора успокоява, а вас то ви радва само сред природата, откажете се от него. А ако предпочитате нежните тонове и обожавате розовото, не обръщайте внимание когато ви кажат, че е твърде банално. Важното в оформлението на спалнята е комфортът и усещането за вътрешна хармония. Тогава ще заспивате по-лесно и ще си почивате по-ефективно.

Преди да закупите мебелите за спалнята, трябва да определите стила на интериора. Така ще се ориентирате по-добре в мебелния салон или магазина. Мебелите в спалнята трябва да се избират според общите параметри на стаята.

Например за спалня с малък размер не подхожда класическият стил. За малка стая отлични подхожда минималистичният стил. Днес той се радва на особена популярност. Минимализмът включва обзавеждане на спалнята с най-необходимите вещи и обзаведено според основните му правила, малката стая изглежда по-просторна. 

Вижте още: 7 ценни съвета за обзавеждане на спалнята

Свързано:

Идеи за спалня Как да изберете правилно мебели за спалня