Бяла спалня с дъх на море и слънчево докосване

Последна редакция на 16/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 287 пъти

Поканете лятото в у дома! Ето как можете да изградите спалня с морски интериор:

  • Заложете на следната гама цветове - синьо, зелено, мента, жълто, кафяво. Запазете белите основи и наслагвайте върху тях акценти в нежни тонове, които плавно да се преливат един в друг. 
  • За контраст използвайте дърво, слама, ратан, камъни, миди в различни разцветки. 
  • Декорацията трябва да бъде нежна и красива, но не непременно минимална. Всичко, което ви навява морски спомени, е добре дошло, стига да не създаде усещане за теснота и претруфеност.
  • Осигурете естествена дневна светлина. Не покривайте прозорците с плътни завеси или щори. Използвайте всеки слънчев лъч като част от декора!

Виж още: Изживейте релаксираща свежест с 10 удивителни спални в морски стил 

Свързано:

Идеи за спалня Идеи за спалня в бяло в 5 различни интериорни стилове

Превъзходна семпла спалня в бели цветове и облечена в морски стил. Той е силно разпознаваем, заради комбинацията от бяло, синьо, дървени елементи и щори от слама. Естествените материи властват тук - памук, дърво, хартия. Леглото е голямо и покрито с пищни възглавнички в бяло и синьо. Сини са и завивките, като тоновете по тях варират от светло към по-тъмно. Гърбът на леглото е в ретро стил с масивни форми от тъмно дърво, като с този си цвят той внася доза контраст в интериорната схема. Над него виждаме интересна самоделна декорация от хартия. От всяка страна на леглото е осигурено по едно бяло нощно шкафче със завидно големи размери, всяко оборудвано с по 3 чекмеджета. Виждаме и по една нощна лампа с тъмно-синя основа и бял абажур. Можем също да забележим семпли декоративни елементи, подредени върху шкафчетата. Пода е изграден от паркет с дълбок дървесен цвят с леки жълти нотки. Интересни са и малките прозорчета в двата края на стената, покрити със сламени щори. На последно място не можем да не отбележим и големият кръгъл полилей с метална решетка, която го обгражда, оформяйки нещо като кошница.