Черен таван в спалнята. Шик е, нали?

Последна редакция на 16/04/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 388 пъти

Черен таван в спалнята? Звучи неприемливо, на всъщност премереното комбиниране на черно и бяло може да се превърне в абсолютен шик.  Нестандартен и модерен, черният таван създава уединение и в същото време стил. Подходящ е за високи индустриални помещения, но дори и да не сте привърженици на подобен интериор, не може да се отрече, че тази спалня привлича окото като магнит. Ако това съчетание ви допада и не се притеснявате да експериментирате, спазвайте три прости правила:

  • Не вкарвайте други цветове в интериора, черния таван с бели стени предполага известна стерилност, ако искате да постигнете магнетичен ефект;
  • Не използвайте тази комбинация, ако помещението е по–ниско или по-малко. Черният таван ще погълне светлината и ще създаде чувство на потиснатост;
  • Поставете мека настилка на пода като мокет или голям килим. Задължително да е в светъл тон от гамата между сиво – бялото.

Свързано:

Идеи за спалня Таванът, цветен и интересен!

Спалня в индустриален стил с висок черен таван. Големи прозорци обилно осветяват помещението. Три индустриални лампи висят от тавана. Лампите са желязни в черно и бяло. В стаята липсват пердета или завеси. Под прозорците са разположени чугунени радиатори, боядисани в черно. TV плазма на черна желязна стойка е поставена срещу голямата спалня. Леглото е в завивки в черно и бяло. Няколко малки саксии с кактуси са единственият декор в това помещение. Голямо огледало на стойка в черно е поставено до желязна стойка за дрехи. Мебелите изглеждат още по бели. Контурите на всеки детайл в стаята се открояват и подчертават. Черното скъсява пространството и помещението съвсем не изглежда студено и неуютно. Използването на двата срещуположни цвята винаги са внушавали равновесие, подреденост, и чистота. В помещението няма овали. Всяка линия е права и отмерена. Светлият мокет смекчава изчистения интериор и носи онази мекота необходима за спалното помещение на всеки дом.