Когато окачените тавани участват в игра на цветовете

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 3 102 пъти

Да включите окачените тавани за спалня в своеобразна цветна игра е отличен начин за усилване на радостта. Разбира се, необходимо е да внимавате и да не допускате пъстротата да излиза отвъд границите на добрия вкус.  

  • Препоръчваме ви да изберете един цветен акцент, който да приложите върху окачения си таван и една от стените в спалнята;
  • За да може да се открои успешно, е желателно нюансите около него да бъдат меки и неутрални. Подходящ е например чисто или кремаво белият фон.
  • Ако спалнята ви е малка, добър избор са настилките и мебелите от светло дърво. Те също ще допринесат висящият цветен таван да се превърне в приковаващ вниманието елемент.

Свързано:

Идеи за спалня 5 вълнуващи идеи с окачени тавани за спалня

Три приветливи и свежи спални предстои да разгледаме в следващите редове. Те са живият пример как използването на цветен окачен таван може съществено да обогати интериора. Насочваме вниманието си най-наред към спалнята, показана на голямата снимка отляво. На централна почит в нея е нежната жълта стена, която продължава и нагоре към тавана, върху който успоредно са поставени по три лунички, създаващи усещането, че указват пътя, по който погледът ни следва да се движи. Останалата част от стените са боядисани в изчистения бял тон. За пода е избрана естествена дървена настилка, където ненатрапчиво са се настанили две меки правоъгълни бежови килимчета. Деликатно присъствие в стаята са и двете стъклени нощни масички. Спалнята горе вдясно разчита на розови нюанси, в съчетание с бежови и бели тонове. Настилката е от естествен дървен паркет, а върху голямото легло е постлана завивка в цвят капучино. В близкия до нас десен ъгъл откриваме саксия със зелено стайно растение. Неустоима свежест в цвят мента ни посреща при спалнята при снимката долу вдясно. Ментовият таван и стена прекрасно се допълват от снежно белите цветове наоколо, както и от двата дървени акцента. Върху бялото легло откриваме сини възглавници на бели точки, както и бледосиньо шалте. На стената над леглото са поставени две макро фотографии на розова и червена роза. На срещуположната стена, като част от дървен модул, забелязваме средно голям телевизор.