Хармонична спалня с кръгъл окачен таван

Последна редакция на 20/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 639 пъти

Използването на окръжности при интериорните решения за което и да е помещение у дома има много и разнородни предимства. Затова и да заложите на окачен таван с кръгла форма за спалнята си е винаги печеливш ход.

  • От една страна лесно постигате модернистично внушение, което се вписва с останалите елементи от обзавеждането;
  • В същото време си осигурявате усещане за хармония, баланс и завършеност, което е изключително ценно при съвременния забързан ритъм;
  • Не на последно място успявате да излезете от стандартните рамки на ъгловите форми, а това влияе пряко на начина ви на мислене, както и на способността ви да генерирате по-мащабни и смели идеи.

Вижте още: Фън Шуй подредба на спалнята за по-добър сън

Свързано:

Идеи за спалня 5 вълнуващи идеи с окачени тавани за спалня

Спалнята, която предстои да разгледаме тук, съчетава в себе си различни интериорни течения, като водещо е модерното, с лек намек за футуристично. Без съмнение основен акцент в нея е кръглият окачен таван. Висящите тавани отнемат от кубатурата на помещенията, затова и основните опасения, свързани с тях, е че могат да попречат на усещането за простор и свобода. Когато стаята е достатъчно голяма обаче, както е в настоящия случай, място за подобно притеснение няма. Тук големият и кръгъл таван не само че не схлупва обстановката, ами ѝ придава внушителна и елегантна атмосфера. Изяществото, което той създава е логично продължено от нежно осветително тяло, имитиращо разтворило се за полет глухарче. Белият цвят се разлива и надолу, само за да бъде дръзко прекъснат от пурпурните нюанси, избрани за стената отсреща, както и за шалтетата, поставени върху прасковените завивки при двете следно големи легла. Между последните пък виждаме бяло нощно шкафче с три чекмеджета, където се е разположила оранжева нощна лампа със сребърна основа. На пода пред леглата върху светъл естествен дървен паркет е постлан малък сив пухкав килим с правоъгълна форма. Под прозорците при лявата стена, която е извита като дъга, е подтаено дълго бяло бюро, на което са оставени два компютъра.