Климатикът - какво представлява, как работи, какви видове съществуват на пазара?

Отопление Съветник за дома Спалня Източник

Какво представлява климатикът?

  • Това е уред за отопление и охлаждане на въздуха в помещения с различно предназначение и квадратура. В повечето случаи е подходящ за всички сезони.

Принцип на работа:

  • Принципът на работа на климатика се състои в това да премества топлина от едно място на друго, поради което се състои от две тела - външно и вътрешно.
  • Важно е да знаете, ефективността на отоплението с климатик се влияе пряко от температурните промени. Колкото по-студено е навън, толкова по-затруднена е работата на уреда, особено ако е от по-старите модели. За щастие, в днешни дни все повече компании произвеждат качествени модели от ново поколение, които ще ви служат вярно и в най-мразовитите месеци от зимата. Въпреки това обаче, бихме ви посъветвали да изградите изолация на помещенията, които обитавате. По този начин ще намалите топлинните загуби и ще улесните работата на избраното отоплително средство, без значение от неговия вид. 

Видове климатици:

  • Инверторни - смятат се за по-икономични, тъй като притежават променлив капацитет на работа, като преобразуват променливото напрежение постоянно, което позволява регулиране мощността на климатика. Работата на инверторните климатици е доста по-безшумна. В сравнение с тази на конвенционалните.
  • Конвенционални - работят с постоянни обороти, като при достигане на зададената от дистанционното управление температура, компресорът се изключва. При настъпване на промяна в помещението, датчикът регистрира отклонение и отново задейства компресора.

Намерете изпълнители в следните категории:

Боядисване Ремонт на баня Озеленяване Виж всички