Защо спалнята е най-важната стая у дома?

Последна редакция на 25/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 874 пъти

Спалнята  е въплъщение на „огнището“ на любовта и център на семейните взаимоотношения във всеки дом. Това е мястото, което символизира устойчивостта и равновесието вкъщи. Направете го уютно и приятно! Според Фън шуй спалнята ви трябва да е светла, но не прекалено.

  • Хубаво е цветовете в нея да са светли, меки и приветливи. Може да заложите на комбинации от червено и сиво, кафяво и оранжево или пък слънчево жълто. Но запомнете – трябва да бъдат така избрани, че да не изглежда прекалено цветно и шарено.
  • Мебелите да са разположени хармонично, но и удобно. Все пак това е мястото, където си почивате и презареждате за следващия натоварен ден, така че сънят ви трябва да е пълноценен
  • Леглото е също важен компонент от всяка спалня. Добре е да го поставите срещу прозореца, но не между него и вратата – това води до смесване на различни енергиини потоци, което според Фън шуй води до непълноценна почивка.
  • Може да заложите на красиви картини.
  • Обърнете внимание на материалите, които използвате за тази стая. Добре е да преобладават дърво и метал. А относно огледалата в спалнята запомнете – те са напълно забранени. Според източната култура те водят до проблеми във взаимоотношенията и дори до появата на друг, „огледален двойник“ във връзката с вашата половинка.
  • Съгласувайте вкусовете си, осланяйки се на препоръките на древната философия и достигнете връх в отношенията. Нека спалнята ви бъде изворът на положителна енергия, спокойствие и любов във вашия дом.

Свързано:

Идеи за спалня Как да подредим дома си според тенденциите на Фън шуй?

В тази светла спалня в модерен стил със семпло внушение, меки нюанси на бежово, кафяво, розово, си съжителстват синергично с няколко оранжеви детайла. Розовите стени се съчетават плавно със шалтето върху голямо легло, където компания си правят няколко декоративни цилиндрични възглавници, поделили си тъмно кафяв, оранжев и бледо кафяв цвят. Зад декоративните възглавнички виждаме две стандартни бели възглавници. Върху фонкционалните тъмнокафеви дървени нощни шкафчета, светлина през нощта осигуряват две масивни нощни лампи с основи, които е възможно да са направени от мрамор и цилиндрични тъмнорозови шапки. В левия ъгъл се вижда част от дървен шкаф в тъмнокафяв цвят, вероятно скрин, с няколко чекмеджета, украсен с оранжева ваза със свежи жълти цветя. Точно до него е обещаващият удобство мек бежов стол, живописно допълнен от друга декоративна възглавничка, чийто десен ни приближава до природата с жълтите си, зелени и оранжеви листа на тъмнокафяв фон. Големият прозорец, за който е предвидена тъмнокафява щора, в момента вдигната почти догоре, осветява спалнята и ѝ дава прченце от гледката навън. Килимът на пода е в цвят охра, на пресичащи се вертикално и хоризонтално бели линии. Като естествено негово продължение са подматрачната рамка и таблата на леглото, решени в светъл бежаво-жълтеникав цвят.