Погрижете се за стенното покритие на банята и кухнята

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 482 пъти

Преди години приложението на тапетите се изчерпваше единствено до сухите помещения с относително гладки стени. Днес обаче този тип стенни покрития намират място и в дизайна на банята и кухнята. За целта тапетите за мокри помещения са снабдени с допълнително покритие от ПВЦ, разположено върху хартиената основа, което не позволява на водата да проникне под повърхността и да разруши лепилото. Поставянето на този тип тапети изисква използването на специално лепило и допълнителна грижа за фугите, но пък е едно изключително интересно и бюджетно решение за съвременния дом.

  • Тапети за баня можете да откриете на цени между 15 – 30 лв. за ролка, като средната стойност е около 20-25 лв. за ролка.
  • На пазара се предлагат тапети и на цени от 15 лв. за ролка, но е добре преди да заложите на подобно стенно покритие, непременно да се допитате до специалист.

Опитен майстор за избора и поставянето на тапетите у дома пък ще откриете в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и сравнете профили, оферти и оценки от клиенти на най-добрите специалисти в областта!

Свързано:

Идеи за баня Тапети - цени

Обзавеждането на жилище, разположено в оживена градска среда, може да се превърне в истинско предизвикателство по няколко основни причини. На първо място липсата на пространство принуждава собствениците да бъдат изключително претенциозни към декорациите, които ще поставят в своя дом, така че той да не изглежда твърде схлупен и негостоприемен. Интегрирането на ярки цветове в интериора също трябва да е премерено и внимателно преценено, като се вземе предвид и големината и типа на планираното обзавеждане. Пример за красив и стилен дом, реализиран в градски условия, откриваме в този кокетен апартамент! Той открива невероятна гледка към динамичното ежедневие навън, като едновременно с това предразполага към отмора и релакс в рамките на домашния уют. За целта собствениците комбинират два на пръв поглед трудни за съчетаване цвята, а именно бяло и светло синьо. Така докато белият цвят доминира и създава впечатление за повече простор и чистота, то синята стена, покрита с тапет, придава индивидуалност и характер на помещението. То пък е превърнато в приветлива дневна, която се отличава с множество декорации и неподражаема артистичност. Ключова роля за този ефект играе подредбата на красиви картини и декоративни пана по стената, наличието на малки естествени растения и красиво декорирани възглавнички с различни шарки и десени.