Спалня - 6 минути

Последна редакция на 28/03/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 560 пъти

Най-важното в спалнята са леглата. Затова започнете именно от тях. Ето ви бърз план за действие:     

  • Свалете старите чаршафи и сложете нови, ухаещи на чистота и свежест. Не се старайте да оформите всяко ъгълче по перфектен начин, а просто постелете шалтето върху тях.
  • Подредете бъркотията, ако стаята е разхвърлена. В случай че бързате много, просто съберете всичко, което е не на мястото си, и го приберете в килера, гардероба или някой шкаф. По-късно, когато разполагате с повече време, ще можете да подредите на спокойствие.
  • Идва ред и на прахта. Избършете мебелите със спрей и специална микрофибърна кърпа. А ако имате картини, часовници или други неща, достъпът до които е предизвикателство за вас, използватейте специална приставка за труднодостъпни места, която е предназначена именно за такива случаи. Уникалността на приставката се състои в нейната гъвкавост. Безпроблемно бихте могли да й придадете всякакъв ъгъл за бързо и  удобно почистване на запрашените повърхности. С нейна помощ пестите времето, което бихте прекарали в трудоемки протягания и/или местене на столове, върху които да стъпвате.

Свързано:

Идеи за спалня Как да изчистите целия си дом за час?

В горния десен ъгъл на изображението виждате как лесно и бързо бихте могли да застелите шалте или поне горната завивка върху леглото си и да не хабите повече време в наместването му/ й. В долния десен ъгъл е показано колко лесно бихте могли да почиствате труднодостъпни места със специалната приставка. С нейна помощ няма да ви се налага да стъпвате върху леглото и да го разбутвате допълнително, за да изчистите прахта от картината или огледалото (както е в случая) над него. Тя би могла да ви помогне и за почистването на щорите, полилеите и т.н. А вляво на колажа виждате една "прясно" почистена и подредена спалня, в която с удоволствие да похапнете съботната си закуска. На леглото е поставен поднос с храна, който напълно се съчетава с цветовата гама на помещението. Снимката е, като извадена от романтичен филм, но би могла да бъде вашата реалност.