Уединение в спалнята? Акцентирайте върху нестандартното

Последна редакция на 19/04/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 726 пъти

Комфортът в спалнята е на първо място. Нека леглото бъде удобно и широко, но с ексцентричен вид – заложете на нестандартната му форма, например. Бъдете смели в избора на интериорния дизайн – индустриалният стил пресъздава непринудена обстановка. Белите цветове на стените трябва да са водещи, но компенсирайте с различни детайли. Отделете място за кътче със скъпи за вас спомени и снимки, а защо не и красиви картини?

  • Внесете цвят в спалнята си с изящни свещници за по-романтична обстановка, но се придържайте към тенденциите на индустриалния стил – нека бъдат от метал. Висящи крушки и допълнителни осветителни тела, било то от дърво или метал, също трябва да присъстват в интериора на спалнята ви. А комбинацията на различните материали, води до неочаквано добри резултати.
  • И като за финал - просторни, френски прозорци, които да допринасят за естетичния вид на стаята. А за моментите на уединение и релакс се доверете на масивни завеси, които едновременно спират светлината и придават красив и завършен вид на помещението, в иначе „незавършения“ индустриален стил.

Свързано:

Идеи за спалня Нуждаете се от промяна вкъщи? Внесете магията на индустриалния стил!

Този колаж от четири снимки показва средно голяма спалня в индустриален стил, с акцент върху някои интересни детайли в обзавеждането. На снимката най-горе в ляво е цялостнотото представяне на спалнята. Вижда се, че е избран е бял цвят за стените, който контрастира с тъмния паркет и тъмнокафявата завеса на големия ъглов прозорец. Компания на плътната завеса прави друга, прозрачно бяла. Върху голямото легло забелязваме бяло и зелено сатенени покривала. Сатенени са и калъфките на двете бели възглавници. Таблото на леглото е плътно, дървено, боядисано в тъмно сив цвят. Вдясно от леглото небрежно са подпрени до стената две картини, съответно в бяла и сива рамка. Над леглото впечатление прави дизайнерското решение по отношение на осветителните тела, които са на фокус в горната дясна снимка. Крушките са като затворени в буркани с черни похлупаци. Долните две снимки ни показват под различен ъгъл стената срещу голямото легло. Там ни се разкрива тъмно сива маса за стена, върху която са наредени вентилатор, бяла лампа, зелени свещи, картина, книги. На стената над масата има раздвижен колаж от снимки, а вдясно от масата е разположен висок статив за рисуване, върху който чисто бяло платно е готово за нови сбъднати картини, излезли изпод четката на художника.