Изберете привличаща вниманието декорация в спалнята

Последна редакция на 19/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 051 пъти

Монохромният подход е предпочитан от любителите на изчистените линии. Сивото е много благодатно в това отношение, защото седи доста неутрално, същевременно е подходящо както за мебели, така и за цвят на стените. В комбинация с бялото изглежда много чисто и спретнато. В случая това съчетание се забелязва и при нощните шкафчета и лампите, както и при декоративните възглавници на дивана. Приятно решение са огледалата, поставени от двете страни на леглото по продължение на цялата стена. Между тях е поместена голяма картина, която е и най-същественият и открояващ се акцент в цялото помещение.

За да постигнете красиви резултати и във вашата спалня, споделете интериорните си идеи с опитните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете безплатна заявка и в отговор ще получите оферти, които да сравните, за да прецените коя от тях отговаря максимално на изискванията ви. Сами избирате кого да поканите на оглед и наемате изпълнител единствено ако ви впечатли някоя от кандидатурите. 

Свързано:

Идеи за спалня 3 практични и уютни решения за модерната спалня

За тази спалня е избран монохромният подход, като са използвани различни нюанси на сивото за почти всички елементи от интериора. Изключение правят леките намеси в бяло, какъвто е цветът на леглото, чаршафите, нощните лампи и пердетата. Най-силно впечатление, на фона на неутралната сиво-бяла линия, прави стената зад леглото. В най-лявата, видима на снимката част, на нея откриваме дизайнерски стенен часовник, състоящ се от хаотично разпръснати кубчета. От двете страни на спалнята, зад нощните шкафчета, са поставени дълги огледала, достигащи до тавана, които придават допълнителна дълбочина на помещението. Те също така акцентират върху голямата картина, поместена между тях. Нейните тонове са в бежово, кафяво и зелено, изпъквайки на фона на сивите елементи в стаята, без да са твърде натрапчиви и крещящи.