Изберете подходяща цветова гама за спалнята

Последна редакция на 19/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 280 пъти

Компромисите са важни във всички отношения в това число и в интериорния дизайн. Обсъдете и стигнете до обща концепция за цветове и стил, които да носят спокойствие и усещане за уют и на двама ви. Ако това се окаже по-трудно от очакваното, ето няколко лесни за изпълнение идеи:

  • Неутралните цветове. Те са изключително подходящи за спалня, а на техния фон можете да откроите само леки цветни акценти.
  • Топли и светли тонове. По този начин ще се отвори помещението и ще се превърне в място за отпускане и почивка.
  • Меки и пастелни нюанси. Чудесно решение, ако се стремите към спокойствие и релакс.
  • Студени - сини и зелени багри. Ще внесат в личното ви кътче свежест и енергия.  
  • Червени детайли. Бъдете премерени с тях и ще имате своята щипка романтика и страст. 

Изберете най-подходящите за вас цветови комбинации и ги комбинирайте в елегантен дизайн.

Свързано:

Идеи за спалня Създайте перфектната романтична спалня за двама!

Подбрахме за вас тази изключително свежа и цветна стая, която съчетава приключенски дух с бохемски стил и елегантност. За основа са използвани красиви неутрални цветове - стените са боядиасани в нежно синьо, а подът е светъл нюанс на зеленото. Завесите са избрани с същия нежен син цвят, което обединява пространството и прави стаята по-голяма. Използвани са изцяло естествени материали като е създадена хармонична атмосфера и стилен дизайн. Леглото е семпло и средно по размери, с красива плетена табла. В същия стил са избрани и двете нощни лампи, които са поставени върху красиви сини шкафчета. До леглото е поставен удобен кожен диван, декориран с цветни възглавници, а около него са подредени бамбукови мебели - масичка и стол, също много цветно декорирани. По стените са окачени разнообразни керамични изделия, които дававят цветен щрих и личен стил на стаята. Многото стари фотографии и други сувенири издават приключенския дух и страстта към пътувания на обитателите на тази спалня. Цялостното усещане е за много цвят, свежест и приключенски дух.