Модерна спалня с изчистен дизайн

Последна редакция на 16/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 2 683 пъти

Спалнята, намираща се на втория етаж на жилището, в голяма част дублира материалите и цветовете, използвани на първото ниво в хола и кухненската зона. Тук отново виждаме белия материал, с който в тази стая са изработени гардеробът, нощните шкафчета и бюрото. Дървото отново е силно застъпен елемент, като този път за подовата настилка е избран ламинат с по-тъмни жилки, кореспондиращ с рамката на леглото. В по-светъл тон са крачетата на бюрото и тези на стола пред него. Ефектното кръгло огледало също е с красива дървена рамка.

Отново виждаме тухлата като повтарящ се елемент и на двете нива на мезонета, като този път тухлената стена е боядисана в бяло, за да запази светлата линия в спалнята. Наблегнато е също така на сивия цвят, който откриваме в покривката на леглото, завесите и нощните лампички, висящи от тавана. Мекият пуф също присъства на това ниво от жилището, добавяйки приятна бежова нотка в пространството.

Свързано:

Идеи за спалня Просторен, модерно обзаведен мезонет в София

На втория етаж на мезонета откриваме спалнята, която следва изчистената линия на долното ниво. И тук откриваме тухлената стена зад леглото, която този път е боядисана в бяло. До нея е разположен голям гардероб в същия цвят. От същия материал са изработени и нощните шкафчета, както и компактното бюро, намиращо се срещу леглото. То заформя приятен кът в спалнята, заедно с елегантния бял стол с дървени крачета, които да подхождат на тези на бюрото. Голямото кръгло огледало е с красива дървена рамка, а бежовият пуф, заедно с останалите елементи в стаята, дублира тези, използвани на първия етаж във всекидневната и кухненската част. Избраният паркет е с по-тъмни жилки, подбран в унисон с рамката на леглото, отново от дърво. Красивите висящи нощни лампички са в сиво - другият основен цвят в спалнята, наред с бялото и дървения елемент. В същия цвят са както завесите, така и покривката върху леглото.