Използвайте смели цветови комбинации в спалнята

Последна редакция на 25/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 278 пъти

Класическите комбинации от цветове, които можем да използваме в интериора на дома, са ни добре познати. Винаги залагаме на светлите пастелени тонове, които не се открояват особено, но въпреки това създават една позната и приветлива обстановка. Когато обаче сте решили да правите обзавеждане в бохемски стил, можете да си позволите повече дързост и решения извън рамките:

  • Смесете нестандартни цветове. Така ще разчупите атмосферата и ще внесете очарование в спалнята. Не се страхувайте и от прекалената семплост, която може да се получи заради липсата на познати нюанси. Свикнали сме да разчитаме на познатото, а за толкова важно помещение като спалнята подхождаме скептично към различното.
  • Поставете неутрален тон за драматизъм, като оставите настрана стерилното бяло и обичайното кремаво.
  • Използвайте пясъчно кафяво или най-светлия тон на лавандулово, за да добавите смело изумрудено зелени или жълти оттенъци.

Свързано:

Идеи за спалня Бохемски стил в интериора на спалнята

Спалното помещение е също толкова важно, колко и всяко едно друго. Удобството в жилището е на първо място, а спалнята трябва да е пример за неговото постигане. Именно заради това интериорът трябва да бъде съобразен напълно с личните нужди, виждания и желания. Внасянето на индивидуалност ще обособи стаята като лична и ще я превърне в малка крепост. Изборът на правилен стил, който да описва предпочитанията е важна част от този процес. Свободолюбивите индивидуалисти могат да заложат на бохемското излъчване. То се постига лесно и бързо, а елементите му са нестандартни. Той е напълно подходящ за творческите натури заради възможността за комбинации между несъответстващи материи, материали и форми. Най-важното е да се комбинира правилно и да не се прекалява, за да не получи обратен на търсения ефект. Първата спалня говори на освободеност на духа. Леглата са съединени, а възглавничките се сливат със спалните комплекти. Връзката е засилена чрез плата, окачен на стената, като той е своеобразно продължение на целия интериор. Бялото властва, а дървото засилва връзката с природата. Подобно съчетание се вижда и във втората спалня. Тук въпреки визуалната подреденост цветовото съчетание е оформлението говорят на колорит. Поставени са килими и черги, а вълнените материи са налични за употреба.