Най-подходящите цветове според това какво желаете да постигнете

Последна редакция на 23/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 725 пъти

Не на последно място, нека обърнем внимание и на основните цветове в спалнята. Според Фън Шуй те са от изключително важно значение за енергията на помещението. Огнените нюанси, като червено, оранжево, лилаво, розово и наситено жълто, допринасят за страстта и енергията, както и за професионалните успехи. Земните тонове, като светло жълто, бежово, спомагат за осигуряването на стабилност и препитание на дома, както и за предпазване на романтичната ви връзка. Металическите цветове, като сиво, бяло, даряват ума с яснота и прецизност. Благодарение на тях ще се сдобиете с острота и прецизност на мисълта, ще станете по-ефективни. А пастелните цветове, като светлите нюанси на синьо, розово, зелено, лилаво, допринасят за усещането на пълен релакс. Със светли, меки, пастелни тонове в помещението, в което спите, ще се радвате на по-отморяващ сън, на пълно спокойствие на тялото и ума. 

Ако не сте сигурни точно как да подходите в своята Фън Шуй подредба, не се колебайте, а потърсете съдействието на някой от интериорните дизайнери, регистрирани при нас. Необходимо е само да заявите проекта си и професионалистите ще се отзоват.

Свързано:

Идеи за спалня Фън Шуй подредба на спалнята за по-добър сън

На колажа виждате четири изображения - всяко отговарящо на един от вече изброените цветови варианти. Горе вляво е разположена снимка на спалня в пастелни цветове. Тя излъчва спокойствие и смирение, уют. Носи приспивно усещане, което спомага и за по-пълноценния сън. Под нея е огнената спалня. Тя носи страст и романтика, динамичност. Показаният вариант е балансиран и със земното бежово. По този начин се допринася за равновесието на енергиите. Защото стая, която е решена изцяло в подобни силни пламенни цветове, би носила твърде голяма превъзбуденост, на обитателите си. А това би нарушавало спокойствието на съня. До нея е представена и спалнята в земни тонове. Тя също излъчва уют и спокойствие. Тези цветове са едни от най-подходящите за дълбок и възстановяващ сън. А и тази стая е далеч по-добре подредена според Фън Шуй от пастелната, в която се виждат телевизор и твърде много рафтове с вещи. И последният пример - горе вдясно - металическата спалня. Макар и модерен този стил не е най-подходящият, ако целта на човек е да се наспи добре. Навява твърде много студенина, лишава стаята от ведрина. Това са цветове по-скоро подходящи за офис, където умът се нуждае от яснотата и остротата, които биха му донесли.