Индустриален стил в спалнята? Малко грубост никога не е излишна в интериора!

Последна редакция на 29/03/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 1 510 пъти

Интериорните дизайнери са заложили на по-грубоватия индустриален стил в обзавеждането на спалнята в този апартамент. Цветовете са в сиво-кафявата гама, мебелите са сведени до само най-необходимото, но декоративните акценти допълват интериора. Впечатляващ е професионализмът, с който са създали уют, в на пръв поглед сивата спалня. Един от основните трикове за това са панорамните прозорци, които разкриват красив изглед навън, съчетани с масивни завеси. Те, от своя страна, създават задушевна атмосфера и приглушават светлината, когато настъпят късните часове.

Не трябва да пренебрегваме и нестандартния индустриален дизайн на стената зад леглото - метални панели покриват цялата й повърхност. А за възстановяване на баланса, се грижат останалите, окъпани в снежнобяло, външни стени на помещението.

Свързано:

Идеи за спалня Вдъхновяващ апартамент в Украйна!

На този колаж от четири снимки, ви представяме красива и уютна, хармонична и практична спалня, обзаведена изцяло в индустриален интериорен стил. Основните цветове са в сивата гама, а в допълнение виждаме и снежнобели акценти, изобилие от декоративни детайли, а също и бежови нюанси. Обзавеждането е оскъдно, представителите на мебелите са само една широка и масивна спалня, разположена плътно до стената, а от двете й страни виждаме нощни лампи с нестандартен дизайн - метално тяло и подобна на прожектор горна част. От едната страна на леглото, стената е заета от панорамни прозорци със сиви рамки, а дълги и масивни завеси се грижат за задушевната атмосфера - лесно спират нахлуването на естествена светлина и слънчеви лъчи в пределите на това средно голямо помещение. Декоративните елементи са неизменна част от интериора в индустриален стил - те вдъхват живот и създават добро настроение. Точно това виждаме и в тази спалня, където са побрани малки пуф-табуретки, малки възглавнички за леглото, а също и вдъхновяващо платно, олицетворяващо модерното изобразително изкуство. Подовата настилка е изцяло от ламиниран паркет, а наситено кафявите му багри се съчетават отлично с бежовите нюанси на плътните завеси. Килимът отсъства от интериора на помещението, но това не влияе на хармоничната и идиличната обстановка в спалнята.