Скандинавската спалня е просторна и изненадващо артистична

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 944 пъти

От кухнята преминаваме в удобната спалня, която е същинско олицетворение на скандинавския стил. Тя е просторна, светла и изключително гостоприемна, като се стреми да създаде възможно по-отпускаща и приятна атмосфера. За целта в нея не откриваме твърде масивни мебели или декорации – всеки елемент от обзавеждането е подбран с внимание към детайла, така че от една страна то да изглежда наистина елегантно, но от друга – да бъде и достатъчно функционално. Основен акцент от облика на спалнята е леглото, което представлява лека и ненатрапчива конструкция, разчупена визуално от заобикалящите я декорации. Дървената етажерка в ъгъла, нощното шкафче, както и удобното кресло пък създават необходимото усещане за домашен уют и топлина, а това е изключително важно за всяко модерно жилище, сгушено насред забързания градски ритъм.

Този страхотен апартамент несъмнено ще ви вдъхнови да преобразите и своето жилище. Коректни изпълнители за целта пък можете да откриете в нашата платформа, като заявите безплатно проект още сега и разгледате техните профили, оферти и оценки от клиенти!

Свързано:

Идеи за спалня Удивителен скандинавски апартамент, който предлага нов прочит за представата ни за уют

Спалнята е онова кътче у дома, което трябва да предразполага към отмора и релакс. Отдадени на идеята, че този ефект може да бъде постигнат и в по-семпло и изчистено помещение, дизайнерите решават да подчинят спалнята в този скандинавски дом на белия цвят. Той обхваща не само стените, тавана и устойчивото дюшеме на пода, но и голяма част от обзавеждането, като създава впечатление за едно много по-просторно и светло помещение. За това допринасят още ефектните осветителни тела, огледалото на стената, както и дребните, но оригинални декорации, които придават индивидуалност на помещението, без да отнемат твърде много място в него. Основен акцент от обзавеждането тук е ниското двойно легло, което оставя впечатлението, че матракът е поставен директно на пода. До леглото откриваме практична ъглова етажерка от дърво, нощно шкафче, както и кутии за съхранение на вещи, като тези дребни елементи разчупват визуално изчистената обстановка. Декоративните надписи по стената и малките картини пък допълват перфектно визията на стаята, която разполага и с удобен работен кът. Той е оборудван с компактно бюро и офис стол в бяло, които се сливат с останалата част от интериора. Около работната зона обаче са подредени множество красиви декорации и фотографии, които придават характер на свежата, но семпла спалня.