Нека декорациите бъдат семпли

Последна редакция на 28/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 721 пъти

Когато обзавеждате малък апартамент в градски стил, колкото повече простота и изчистеност има в интериора му, толкова по-леко и комфортно ще се чувствате. Това не означава да създавате прекомерно строга обстановка, в която да се затваряте в безлични рамки. Декорациите са напълно позволени за малкото ви жилище, като единственото условие е те да бъдат семпли и премерени. Много подходящи са свежи цветя, според сезона, декоративни възглавнички, апликации за стена. Съобразете ги според цветовете и материите в дома си, така че да го допълват, а не натоварват.

За последното можете да разчитате на опитните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Заявете своя проект към тях, напълно безплатно и без обвързване, и в кратки срокове ще получите конкурентни оферти. Изберете сред тях най-добрата за вас, а след осъществяване на възложените от вас задачи, споделете своята оценка.

Свързано:

Идеи за спалня 8 практични насоки за обзавеждане на малък апартамент в градски стил

На снимката, която разглеждаме тук, е представена част от малък апартамент и по-конкретно спалня и дневна в съвременен градски стил. Спалнята и дневната са решени не като стаи, а като зони в рамките на отворена площ. В лявата част е спалнята, където виждаме голямо легло, изработено с бяла подматрачна рамка и застлано със светло бежово спално бельо. Ефектен контраст на неутралния фон постигат две оранжеви декоративни възглавници, поставени на леглото. Пред късата част на леглото виждаме две правоъгълни табуретки в светъл синьо-зелен цвят със семпла бродерия. Цялата зона, където е спалнята, е заобиколена от кремаво бели завеси, обкантени с черни линии по краищата. Завесите дават възможност при желание спалнята да се отдели изцяло от външния свят и да осигури необходимото спокойствие на решилите да си вземат отдих собственици. В дясната видима половина от помещението се вижда част от дневна. Тук, върху общия за апартамента под от светли бежови плочки, е постлан голям правоъгълен мек килим в малко по-тъмен нюанс на бежовото. Върху килима забелязваме голяма холна маса с кръгла основа и правоъгълен плот от прозрачно стъкло. Масата е украсена с прозрачна ваза със свежи жълти лалета, а до нея виждаме част от бял кожен диван с оранжева и съчетаваща бяло и синьо-зелено декоративни възглавнички. На кремаво бялата стена над дивана е окачена стенна декорация, наподобяваща слънце. До лявата къса страна на дивана е поставена декоративна оранжева правоъгълна масичка, отгорена която има масивна нощна лама с бяла основа и синя шапка.