Разходи за покупката на матрак

Последна редакция на 19/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 101 пъти

Всички цени, които ще ви представим, варират в зависимост от размера на матрака, затова и ценовите диапазони са големи.

  • Пружинните матраци могат да се намерят между 50 и 200 лв., в зависимост от качеството.
  • Матраците от пружина със слой полиуретанова пяна са малко по-скъпи - средно между 80-230 лв.
  • Изработените от полимерна пяна легла често се водят "ортопедични", изработката им е скъпа, съответно и цените - около 170-500 лв.
  • А тези от мемори пяна са приблизително 200-500 лв.
  • Джоб-системата също е сред скъпите варианти на цени между 200-700 лв.

Както виждате, вариантите са много, затова се консултирайте със специалист, преди да вземете решение. Задължително е да изберете матрак, който да е съобразен с вас самите - това включва и различни видове заболявания, травми и други, при които ортопедичните матраци могат да бъдат от изключително голяма полза.

Виж още: Лепене на тапети - цени

Свързано:

Идеи за мебели Спални - цени

Една от най-важните инвестиции, които се правят при обзавеждане на спалня, несъмнено е покупката на матрак. Той трябва да бъде избран внимателно, така че впоследствие да носимаксимален комфорт на спящия или спящите на него. В противен случай може да се превърне в истинско мъчение и да отнеме здравословната сила на съня. На тази снимка виждаме част от спалня, където акцентът пада именно върху голямо легло и избрания за него матрак. Подматрачната рамка на леглото е изработена от тъмно кафяво дърво и е повдигната на къси крачета. Ако се вгледаме по-внимателно, ще видим, че това реално са две единични легла, плътно опрени едно до друго, а това, което им помага да изглеждат като едно голямо легло, е поставеният върху тях голям матрак. Матракът в долната си част е в сив цвят, отпред и отстрани има една светло зелена линия и нагоре вече е бял. Ако съдим по доволния вид на настанилите се върху него мъж и жена, матракът е достатъчно комфортен. Под леглата е постлан голям пухкав килим в кремаво бял цвят. Вляво от леглото има нощна масичка, чиято основа от метални пръчки е с форма на пясъчен часовник, а нагоре плотът е дървен и кръгъл. Върху плота е поставена сребриста нощна лампа. Част от стената зад леглото е заета от голямо дървено табло, а над него, на бял фон, е окачена голяма черно бяла картина. Отдясно забелязваме стайно растение с големи зелени листа.