Отделете особено внимание на леглото

Последна редакция на 29/03/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 476 пъти

Достатъчно голямо и удобно, качествена изработка, приятно на допир. Търсете го дълго, ако трябва, но бъдете сигурни, че това е вашето легло. Подобна мебел не се сменя всеки ден, но пък се използва ежедневно. И разбира се, матракът! Тук задачата е може би дори по-трудна. Комфортните и качествени матраци понякога струват повече от самото легло, но, ако притежавате матрак, който не ви е по вкуса, ще съжалявате, че не сте отделили по-голяма сума за тази покупка.

Страстта в спалнята може да угасне бързо, ако романтиката не положи усилия да я поддържа. А какво по-романтично да се сгушвате до любимия човек в меко и удобно легло, от което не ви се иска да се измъквате сутрин... В случай че матракът ви е прекомерно твърд или неравен, сутрешната романтика ще се превърне в мърморене заради схванат врат, гръб или кръст.

Свързано:

Идеи за спалня Как да постигнем романтичен интериор в спалнята

На тази снимка, показваща малка спалня с освежаващ дизайн, виждаме как сиви и зелени нюанси могат да постигнат перфектно съжителство. Избраното за тази спалня голямо легло и с високо поставен над скрита зад бежов плат подматрачна рамка матрак. Три покривала с различна текстура и нюанс на белия цвят са постлани върху леглото, а близо до таблата за легло, изработена от сивкаво светло дърво, са подредени декоративни възглавници, три от които са в жълто-зелен цвят, две са с черн.бели щампи, обрамчени също в жълно зелено, забелязват се и бели възглавници. От лявата страна на леглото е позиционирано нощно шкафче в бял цвят, с две чекмеджета, а върху прота му виждаме нощна лампа с прозрачна основа и цилиндрична розова шапка. Върху стените вдясно от леглото и тази зад него, които са боядисани в сивкаво бял цвят, са подредени средно големи черно-бели фотографии в различен размер, с бели и тъмни рамки. Точно пред леглото виждаме ниска бяла мебел, със син капак на кафеви фигури, вероятно влизащ едновременно в ролята на малка пейка и ракла, където се съхраняват неизползвани в момента завивки, спално бельо и други вещи. Пред тази мебел се разкрива част от светлия под. Стената срещу леглото е отредена за висок прозорец, с бяла дограма и вертикално, плъзгащо се нагоре отваряне. Двете плътни завеси, избрани за прозореца, са решени във вертикални жълно-зелени, тъмно сива и светло-сива линии.