Неповторима подова настилка - винтидж колекцията от паркети на BAUWERK - „ВИНТИДЖ ЕДИШЪН“

Последна редакция на 28/03/2024 от Габриела Санчес

Винтидж серията паркети на BAUWERK буквално ви приканва да се върнете в миналото и да изживеете повторно онези мигове, които са ви омаяли и завладели. Старите кофражни платна, недовършена тухлена стена, протрит, износен килим - всички тези елементи лъхат на мили спомени, симпатична и носталгична нотка. Винтидж - сладката смесица от емоции и спомени, извикани днес в съвремието ни по един удивително примамлив начин - стилът запазва старото и познатото, но му придава един съвсем нов вид модерност. За създаването на серията "ВИНТИДЖ ЕДИШЪН" BAUWERK работи с дизайнерката Вирджиния Мейсън.

Нежното докосване на арт дамата създава емблематични линии, вълнуващ контраст, разпръсква топлина. Всеки елемент е уникален и неповторим, разкриващ един нов свят, една нова идея. Със своите различни цветове, структура и текстура "ВИНТИДЖ ЕДИШЪН" предлага безброй варианти за вашия интериор - над 2000 комбинации със сигурност гарантират индивидуалност, подът се разглежда като цял един компонент от дизайна, натоварен с функция и внушение, разработен спрямо цялостната концепция на помещението, "скроен" спрямо неговите специфики. Изкуството на реденето на отделните елементи, подбора и съчетанието им в конкретната ситуация, рисунката, която се създава върху пода, далеч излиза от тривиалното разбиране за "редене на паркет".

Свързано:

Идеи за спалня Неповторима подова настилка - винтидж колекцията от паркети на BAUWERK - „ВИНТИДЖ ЕДИШЪН“

Снимката тук ни представя симпатична малка спалня, в която винтидж елементи и зелени акценти обединяван сили с други цветове, за да се получи една цялостна ободряваща пъстрота. Въпреки разнообразните цветови решения, събрани на едно място, всичко в тази спалня е премерено и балансирано, така че кичът категорично е избегнат. Боядисан в зелено паркет от естествено дърво е избран за пода, по-тъмен нюанс на зеленото е заложен и за стената зад леглото, върху която са окачени различни по големина, цвят и сюжет сники и картини, сложени в рамки. Самото легло е застлано с пъстро покривало, където се срещат червени, кафеви, сини, бели, жърти шарки. Възглавниците, за да не стане прекалено претрупано, са едноцветни, бели. Таблото на леглото е бежово, на ромбовидни фигури, бежова е и плътната завеса на прозореца, който се оказва точно зад леглото. Нощните масички са със съвсем олекотен дизайн, плот от тъмно дърво и тънки метални крака. Върху едната от тях е поставена сребристна нощна лампа, която позволява регулиране на позицията ѝ. Страчичните стени са кремаво-бели, а в предния десен ъгъл забелязваме винтидж стол от тъмно дърво, със зелена седалка, поставен пред малко зелено бюро на колела, върху което има работещ лаптоп.