Скрити и практични в стил минимализъм

Последна редакция на 23/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 543 пъти

В голямото помещение е отделено място и за спалнята, която не отстъпва на избрания минимализъм. Тя е обособена чрез дървената ламперия и създава усещане за затворено пространство. Леглото е скрито в умело организирано пространство чрез небрежно поставената завеса.

В този случай тя е практично решение, когато желаете да разграничите отделните помещения, но не искате да се лишавате от размерите. Обикновените завеси вече могат да бъдат заменени от шумоизолирани. Въображението отстъпва място на семплия и издържан дизайн. Минимализъм се открива в елегантната и изчистена визия на спалното помещение. Въпреки съчетаването на две от най-важните стаи в дома, има достатъчно свободно място и уютът е налице!

Свързано:

Идеи за спалня Усещане за елегантност чрез минимализъм в интериора

Спалнята е най-предпочитаното място в дома, защото съхранява личното пространство. Освен това тя пази личните вещи и носи уюта на индивидуалното усещане. Поради тези причини е нужно ѝ да се отдели достатъчно внимание. Минимализъм и семпъл дизайн са основните характеристики на представената стая. В нея липсват големият брой вещи и претрупаният интериор. Заложено е най-вече върху елегантността и практичната визия на дома променен чрез минимализъм. Функционалното голямо помещение в апартамента е разделено на трапезария и спалня чрез завеса. Този вид откъсване една от друга не краен, а предполага промени в интериора по всяко време. Липсва стена или врата, която да отнеме от простора. Леглото е ниско – почти опиращо в земята и изчистено. В цветовата гама не се открояват ярки нюанси, а само преливащи и близки един до друг тонове. Тъмната ламперия успява да придаде характер на стаята. Детайлите, които са характерни за стилът минимализъм липсват тук, но този проблем лесно може да бъде решен, само с едно дръпване на завесата. Вратите на големия шкаф са прозрачни и това позволява да има визуален достъп до вътрешната част. И тук се забелязва спазената геометричност. Формите са правилни и обхващат почти всички мебели в заграденото пространство. Очарование внася малкото допълнение, което е разположено в средата.