Колко картини са подходящи за спалното помещение?

Последна редакция на 18/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 933 пъти

Броят на картините в спалнята зависи от квадратурата на помещението, личните предпочитания и цялостния интериор. Обикновена една картина е достатъчна. Но ако са няколко картини, се оформя композиция с тях, която може да бъде симетрична или асиметрична. В спалнята стоят чудесно нежни оригинални акварели, както и репродукции на световноизвестни художници. 

Най-често картината се поставя над самото легло. По тази причина тя трябва да е с релаксиращ ефект и добро настроение. Ако картината е срещу леглото, то човек, когато отвори очи, вижда първо нея. Изображението трябва да е позитивно и да излъчва бодрост за целия ден.

Дизайнът на една спалня може да бъде различен, но винаги трябва да е подчинен на основната функция на това помещение. Понякога в желанието си да сложим там едновременно красиви фототапети, картини и други декорации, се стига до безвкусица. Влагат се пари за скъпи неща, които не създават обаче нужното впечатление. По тази причина, ако не можете сами да се справите с декорирането на стените в спалнята, обърнете се към интериорен дизайнер, регистриран при нас, който ще ви помогне в избора. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка и после ще можете да прецените коя от получените оферти ви допада. Накрая споделете мнение за извършената работа.

Свързано:

Идеи за спалня Декориране на стените в модерната спалня