Придайте рустик нотка на старото обзавеждане в спалнята

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 7 064 пъти

Искате да направите дома си по-артистичен и вдъхновяващ? Тогава не пристъпвайте към прецизно боядисване и лакиране на старата хола секция или обзавеждането в спалнята, а се възползвайте от предимствата на овехтелия им външен вид. Можете да подчертаете автентичността на дизайна им, като премахнете боята на места, съчетаете няколко интригуващи, но близки нюанса на един и същи цвят, или пък просто използвате самонапукващ се лак. Той ще придаде на мебелите ви индивидуалност и ще спомогне за по-лесното им приобщаване към облика на вашата спалня, подчинена на рустик стила. Друга идея за освежаване на обзавеждането, споделена от майсторите във форума, е използването на декупажна техника, с която можете да превърнете стария скрин или пък бюро в истинско произведение на изкуството!

Какви методи използвате вие, за да вдъхнете нов живот на старите мебели у дома? Споделете с нас резултатите от своите творчески проекти, а за цялостното обзавеждане на новото жилище се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Разгледайте техните профили и оферти напълно безплатно, като заявите проект в сайта още сега!

Свързано:

Идеи за спалня 6 икономични идеи за освежаване на старите мебели, които да изпробвате още този уикенд

Рустик стилът се завръща с пълна сила в интериора, доказвайки, че понякога старите и олющени мебели са по-добри от новите гланцирани повърхности. Пример за страхотно съчетание на мебелите в рустик стил със съществуващия интериор, е тази удивителна спалня, която се отличава с хармоничен облик и невероятен уют. Тук дървото е неизменна част от облика на дома, като присъства не само на пода под формата на устойчиво дюшеме, но и обхваща и част от стените, като се превръща в кокетна облицовка. Имайте предвид обаче, че подобно решение е приложимо само в достатъчно светли и просторни помещения. Ако поставите дървена ламперия по стените на малката спалня, рискувате да я направите още по-тъмна и схлупена. Тук обаче собствениците залагат и на ефектни осветителни тела, които да допринасят за гостоприемния облик на помещението. То от своя страна разполага с удобно дървено обзавеждане, състоящо се от голяма двойна спалня, нощно шкафче с три чекмеджета, практичен скрин и още един допълнителен шкаф, разположен в ъгъла на стаята. Всички елементи от обзавеждането притежават характерния за рустик стила състарен вид, като обаче той съвсем не предполага липса на функционалност на обзавеждането. Напротив, наличието на няколко шкафа за съхранение на вещи гарантира, че спалнята ще бъде винаги спретната.