Превърнете ъгловите легла в практична двойна спалня

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 8 572 пъти

Не изхвърляйте здравите ъглови легла от старата си квартира, а ги превърнете в красива двойна спалня. На пръв поглед това начинание изглежда трудоемко и времепоглъщащо, но в действителност, с помощта на опитен майстор, подобен интериорен проект е напълно възможен за реализиране. Един от потребителите във форума например показва как е съединил две ъглови легла и поставяйки върху тях удобен двоен матрак, успява да намери неочаквано ново приложение за старите си мебели. И макар да звучи невероятно, според майсторите превръщането на голямата спалня с ракла в две практични отделни легла също е напълно постижимо.

Според друг опитен майстор пък за успеха на подобен интериорен проект е много важно внимателното планиране, измерване и разрязване на отделните елементи. Важно условие също е да се свържете с добър изпълнител за изработката на допълнителните елементи от дърво, които ще ви бъдат необходими, а точен специалист за целта можете да откриете в MaistorPlus!

Виж още: 8 изумителни идеи за покривало на леглото, които ще преобразят спалнята

Свързано:

Идеи за спалня 6 икономични идеи за освежаване на старите мебели, които да изпробвате още този уикенд

Поставянето на леглото в ъгъла на стаята е едно смело и изключително практично решение, което е особено подходящо за малки и схлупени спални. Майсторите от най-големия форум за домашни ремонти „Направи сам“ напомнят, че можете бързо и относително лесно да превърнете двете стари ъглови легла в практична спалня за двама, която да усвои неудобната ниша в помещението. За целта обаче трябва внимателно да премерите леглата, както и да поръчате на опитен дърводелец изработката на няколко допълнителни елемента, които да гарантират здравината на конструкцията. В първия пример откриваме страхотно двойно ъглово легло със стилна кожена облегалка, което ще пасне чудесно във всяка детска стая или пък спалня за гости. За да приобщят леглото към останалата част от обзавеждането, собствениците подреждат върху него няколко кокетни декоративни възглавнички, чиито смели нюанси кореспондират с цветовете по картините на стената. Неутралната основа от бежово по стените и подобни нюанси по килима на пода пък спомага за това светлото обзавеждане да изпъкне още повече. Вдясно на снимката пък виждаме една наистина елегантна алтернатива, представена от удобно ъглово легло с черна кожена табла. Тук основата отново е представена от бежови тапети, върху които обаче са подредени редуващи се по големина картини с черни и светли рамки.