Леглото от палети в спалнята

Последна редакция на 24/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 336 пъти

Искате голямо и удобно легло в спалнята, което да можете да си сглобите сами изпълнението му да финансово изгодно? Палетите идват на помощ.

  • В зависимост от височината, на която искате да се намира леглото от земята, може да подредите едно ниво палети като основа или да поставите по два палета един върху друг, за да постигнете желаната височина.
  • Желателно е леглото ви да е на по-голямо отстояние от пода, където, колкото и чисто да поддържате в дома си, ще има прах, който не искате да вдишвате. За тези с алергии със сигурност не е добра идея леглото да е твърде ниско.
  • През зимата пък може да ви е по-студено, ако сте по-близо до пода, затова най-добре би било да наредите по два палета един върху друг и отгоре да поставите матрак.
  • Уверете се, че палетите, които ще използвате, са нови, тъй като употребяваните също крият рискове за здравето ви. Ако не сте сигурни за какво и къде са били използвани, по-добре си купете малко по-скъпите, но нови палети.

Вижте още: Функционални и удобни - легла от палети с уникален дизайн

Свързано:

Идеи за спалня Мебели и декорация за спалнята - как да си ги направим сами

За спалнята тип "направи си сам" леглото с палети за основа е добра и икономична алтернатива на рамките, които се продават по магазините. За да се получи необходимата височина на леглото, трябва да поставите по две палети един върху друг и отгоре матрак с размер по ваше желание. Една покривка за легло и много пухкави възглавници и вашето ново, удобно легло е готово. Красива картина над леглото и някои дребни детайли от двете страни на леглото ще направят спалнята много уютна и приветлива. В случая виждаме отдясно много красив тъмен параван, който служи и за закачалка за шапки във виетнамски стил. Отляво пък се виждат клонки, боядисани в бяло, които допълват натуралните елементи в стаята. Всички цветове в стаята са изключително неутрални и създават усещане за спокойствие, от което имате нужда в спалнята.