Опънатите тавани творят реалистични магии в спалнята

Последна редакция на 20/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 3 710 пъти

Опънатите тавани са още една сравнително добре разпространена разновидност на окачените такива. Използвани в интериора на спалнята, няма как да останат незабелязани с реалистичните картини, които пресъздават. Достоверно и ефектно създават усещането, че над вас надничат отрупани с листа дървета, надбягват се звезди или се случва цял един подводен свят. Колкото и да са красиви сами по себе си обаче, за тях също важи правилото за интелигентното им прилагане в обзавеждането.

  • Добре е спалнята ви да бъде в неутрални, бежови или сиви тонове, ако сте решили да поставите опънат окачен таван в нея.
  • Декорациите и картините също следва да са максимално изчистени и ненатрапчиви.
  • Изберете сюжет, който ви носи позитивни мисли и емоции, тъй като именно него ще виждате преди заспиване и при събуждане.

Свързано:

Идеи за спалня 5 вълнуващи идеи с окачени тавани за спалня

Представяме на вашето внимание кола от две спални, в които водещата роля е отредена на опънатите тавани. Типично за тях, те пресъздават реалистични картини, които имат очарователно въздействие върху цялостата интериорна обстановка. При спалнята отляво е заложено на опънат таван, който изобразява синьо нощно небе с дъжд от звезди и светещ полумесец, под които имаме леко драматично и развълнувано небе. С известно усилие на волята си отклоняваме погледа си от този магнетичен сюжет, за да разгледаме и останалата част от помещението. Много умело за него са подбрани неутралните бежови и кафяви тонове. Те започват още от пода, който е застлан със светъл бежов мокет и продължават по стените. Отляво е разположено голямо легло със спускащи се до земята кафяви драперии, над които контрастират бели чаршафи и възглавници. Над високата бяла табла за легло откриваме дълга правоъгълна картина в топли кафяви нюанси. Точно срещу леглото са поставени бяло бюро и две бели дървени шкафчета. В спалнята отдясно таванът пресъздава лазурно небе с бели облачета и раззеленило се дърво. Тук отново виждаме бежови нюанси, този път изпълнени с тапети на деликатни кафяни вертикални линии. Плавно допълнение са ламинатът и килимът на кафяви райета на пода. Върху голямото легло, чиито перлени завивки опират земята, е преметнато кафяво шалте на бели фигури.