Чиста, светла и подредена стая

Последна редакция на 25/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 697 пъти

По принцип нямаме много вяра на различните проучвания, тип "британски учени откриха, че", но тук ще се опрем именно на едно подобно изследване. Защото някак без колебания сме съгласни с изводите му. А именно - и за мъжете, и за дамите представителите на противоположния пол са най-привлекателни, когато могат да се похвалят с чиста и спретната външност. Това се оказва по-важно от скъпите парфюми, дрехи и коли.

Смятаме, че същото важи и за спалнята. И да не сте я обзавели според последния писък на модата, когато поддържате стаята добре подредена, тя ще е по-привлекателна от която и да е друга спалня, слязла от корицата на списание за интериорен дизайн.

Свързано:

Идеи за спалня Как да постигнем романтичен интериор в спалнята

На снимката тук е показана просторна спалня в съвременен стил, която демонстрира великолепната синергия между светло дърво и червени тонове. Същата се забелязва още от пода, където подът, за който е избрана настилка от естествен светъл паркет, е постлан с мек червен килим. Минаваме по него, за да стигнем до голямо легло, с подматрачна рамка от светло дърво и матрак, облечен с бяло и черно спално бельо, върху който небрежно е оставено червено покривало. Оставетата върху матрака сребриста табла с кана и чаша за кафе всеки момент ще се погрижат за ободряването на живеещите тук. Възглавниците върху леглото са в червен десен, а на фона на таблата за легло от светло дърво ясно се открояват две цилиндрични червени фигури. Двете ниски нощни шкафчета, поставени от двете страни на леглото, са изработени от светло дърво, стъпили са върху къси метални крачета, и разполагат с две чекмеджета. Същото светло дърво е предпочетено и за етажерката с книги, поставена на стената зад леглото. Големият гардероб комбинира две двукрили секции от светло дърво, с шест червени чекмеджета по средата, над които има открити рафтове. Точно над големия прозорец с прозрачна бяла завеса, пред който са поставени две стъклени вази с височи червени цветя, се вижда светлият таван.