Щрихите на личното пространство

Последна редакция на 29/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 990 пъти

Домът е мястото, в което трябва да се чувстваме комфортно, но истинското място за почивка е спалното помещение. Често хората пренебрегват значимостта на спалнята и осигуряват в нея само легло и гардероб. Но тя може да бъде много повече от това.

  • Направете си уютно кътче за почивка - дори квартирата под наем го позволява. Удобно легло с меки завивки и цял куп възглавнички, красиви етажерки, върху които да подредите любимите си четива.
  • Осигурете голямо количество дневна светлина и жива растителност - било то под формата на саксийни растения или просто красив букет в стъклена ваза.
  • Съчетайте меки, нежни цветове в интериора, които асоциирате с приятни емоции - синьо като необятното небе, зелено като свежата трева, жълто като топлото слънце. 

Свързано:

Идеи за спалня Как да внесете индивидуалност и чар в квартирата си

Внасянето на щипка индивидуалност в интериора е необходим щрих при създаването на индивидуална среда в процеса на изграждане на уютен дом. Тук виждаме изключително много елементи, които допринасят за така важният комфорт в спалнята. На първо място забелязваме пухкав домашен любимец, удобно настанен върху спретнато легло с красиви меки завивки, отрупано с възглавнички с различни цветове. Сините елементи в комбинация с бели цветове внасят леко усещане и спомени за морски вълни и синьо небе. От двете страни на леглото забелязваме две бели етажерки, по рафтовете на които са подредени книги и декоративни елементи като стомни и бурканчета за съхранение на дребни предмети. Зад леглото навлиза богато количество естествена дневна светлина, а красивите синьо-лилави люляци донасят пищна доза флорално великолепие в спалнята. Отдясно на леглото има малко дървено столче, което всъщност играе ролята на нещо като нощно шкафче. Подът комплиментира цялата картинка с нежното си естествено присъствие в натурални светли тонове. Използвани са различни геометрични форми за насищане на интериорното излъчване, което е хитър ход, все по-често предпочитан от изкусните интериорни творци и професионални дизайнери.