Дизайнът не е важен

Последна редакция на 19/04/2024 от Йордан Колев
Източник | Видяно 1 346 пъти

Мнозина смятат, че ако помещението е малко, то няма как да се направи зрително по-обемно и по-просторно. Всъщност това не е така - с помощта на някои дизайнерски хитрини банята може да се разшири визуално и да се направи по-светла и уютна.

  • Не е препоръчително да се използват тъмни тонове. В малката баня те са допустими само като част от декоративните акценти или аксесоари. Не трябва да се забравя и за едно интересно оптично явление. В помещение със скромна квадратура нюансите по стените (особено черните, тъмносините, тъмнозелените и т.н.) сякаш „падат“ върху лицето на гледащия се в огледалото човек.
  • С други думи, кожата придобива по-тъмен, нездрав тон, който съответства с цвета на стените. В просторните бани този ефект е практически незабележим.
  • Не трябва да се използват и плочки с големи рисунки и декори. Но може активно да се използват огледалата. При правилно разположение на огледалните повърхности банята може да се увеличи визуално до няколко пъти! Главното е да не се престаравате и да не злоупотребявате с „ефекта на многократното отражение“.

Свързано:

Идеи за баня 6 основни грешки при обзавеждането на баня