Имайте реалистични очаквания

Последна редакция на 25/04/2024 от Светла Иванова
Източник | Видяно 2 050 пъти

Въпреки че банята до преди няколко години се възприемаше като утилитарно пространство, хората започват да осъзнават, че тя може да се превърне в една от най-важните стаи в къщата и да влезе в ролята на своеобразен спа център. В стремежа си да оползотворите всяко кътче обаче, можете да си навлечете куп неприятности, за които после да съжалявате.

Съветваме ви да изготвите списък с нещата, от които не можете да се лишите - мивка, шкафче, душ, тоалетна чиния и т.н. Обмислете добре как ще ги разположите, така че да не се получава претрупване. Ако видите, че ще остане още свободно място, тогава преминете към втория списък, съдържащ "глезотии" - вана, душ кабина, биде, мивка за двама и каквото още ви хрумне. и смятате все пак за важно за вас.

Вижте още: 10 съвета за шикозни функционални малки бани

Свързано:

Идеи за баня 4 грешки, които да избягвате при ремонт на банята

Тази баня е доказателство, че добре разпределеното обзавеждане може да изглежда уютно и подредено, въпреки малката квадратна площ на помещението. Комбинацията на снежнобели багри и наситено червени нюанси е наистина оригинален избор. А черният цвят на подовата настилка е красиво допълнение към интериора От лявата страна на снимката е разположен тоалетният моноблок, а в дъното на помещението виждаме и мивката, която е с издължен дизайн и снежнобял цвят. Огледалото, окачено на стената вляво е с правоъгълна форма и малки размери, а естествената светлина и слънчеви лъчи лесно достигат до помещението, благодарение на просторния прозорец над мивката. Рамките му са бели, а върху перваза са разположени флорални елементи и декоративни детайли, внасящи цвят и добро настроение в атмосферата на помещението. От дясната страна на банята виждаме позиционирана и вана, с красив и нестандартен дизайн. Облата й форма е оригинален избор, а по периферията й виждаме и принадлежности за баня и кърпа с червени акценти. Стъклена преграда е позиционирана от едната страна на ваната, а душ батерията е монтирана в ъгъла на помещението. Подвижен душ служи за повече комфорт и удобство. Дизайнът му е тип телефонче, а стойката на стената предразполага поставянето му и лесната му употреба. А от дясната страна виждаме и част от вратата, която е от PVC и в тъмни нюанси.