От потискаща невзрачност към елегантен лукс

Последна редакция на 29/05/2020 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 095 пъти

Преди да получи своята трансформация, разглежданата тук баня трудно може да бъде запомнена с нещо съществено. Старомодни и невзрачни плочки по пода, не особено впечатляващи цветови комбинации, видимо похабени вратички на шкафчетата под мивките. Дори и светлината не демонстрира кой знае колко силно желание да проникне в това помещение. И точно подсиленото ѝ присъствие е първото, което забелязваме в преобразеното вече помещение.

Двукрилият прозорец се е лишил от средната си вертикална преграда, за да могат слънчевите лъчи свободно да се разхождат по белия мрамор, заменил предишните скучни плочки. Върху него се е настанила кокетна бяла вана. Златистите ѝ батерии отлично кореспондират с тези при мивките вдясно и дръжките на новите тъмнокафяви вратички на шкафчетата. Заедно с двата черни аплика от двете страни на огледалото, създават една внушителна, луксозна атмосфера.  

Вижте още: Преди и след: Как обикновената баня се превръща в лукс

Свързано:

Идеи за баня Преди и след: 5 бани с впечатляващи трансформации

Пътят от невзрачната визия до луксозното излъчване може да се окаже на един ремонт разстояние. Дали същият си е заслужавал, можем да си отговорим сами, като разгледаме трансформацията на демонстрираната тук баня, показана чрез колажа от две снимки. Скучна и потискаща обстановка ни посреща при кадъра отляво. Така е изглеждало хигиенното помещение, преди с него да се заемат дизайнери и майстори. За настилка на пода са избрани най-обикновени квадратни бежови плочки теракот. В дъното, точно под двукрил прозорец, е разположена вградена вана, достъпът до която е чрез преодоляване на стъпало. При стената отляво виждаме издължен светъл плот с две елипсовидни бели мивки, над които има огледала. Под мивките забелязваме отворените вратички на шкафчетата за баня. Същата баня, след новия ѝ прочит, можем да разгледаме вдясно. Подът вече е застлан с бял мрамор. Предишните светлооранжеви стени сега са бледозелени. Двете мивки отляво вече се радват на мраморен плот и батерии със златно покритие. Същото продължава и при дръжките на новите тъмнокафяви чекмеджета и шкафчета за баня. Откриваме и при батериите на новата бяла вана отсреща. Новостите са се случили и при прозореца, който вече е без средната си преграда и в сегашния си вариант разкрива много повече от свежата зелена гледка отвън.

Избери от над 5200 майстори и фирми за твоя ремонт
И вземи ваучер за пазаруване в