Грешка №2: Избор на скъпи опции, когато семплите работят по-добре

Последна редакция на 20/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 973 пъти

Предположението, че с по-скъпа опция за ремонтиране на банята ще си спестите всички проблеми, невинаги е правилно. Изпълнители, магазини за мебели, приятели и много други може да ви насочат към закупуване на по-скъпи материали и услуги. Въпреки че техните намерения могат да бъдат искрени и неподправени, това води до по-високи общи разходи за вас.

  • Например, душ кабина от стъкло, без рамка е доста модерен и привлекателен избор. И няма спор, че точно това решение дава повече стил, стойност и красота на дома. Въпреки това, душовете без рамки са по-скъпи от душовете с рамка или други модели душ кабини.
  • Ако душ кабина с рамка може е добър вариант за вас, но ви се иска такава без, проучете добре колко струва безрамковата версия и помислете дали бихте вложили разходи в нея.
  • Същото важи и при избора на плот от естествен или кварцов камък, каменните подове, шкафовете от масивно дърво, дизайнерската боя и множеството други първокласни продукти.
  • Изборът на подова настила е не по-малко важен. И при него не на всяка цена важи правилото, че най-скъпото е и най-качествено. Спокойно може да се спрете на среден клас плочки, които ще ви свършат чудесна работа. 
  • Най-важното правило е да си определните бюджет и да се стараете да не го надхвърляте колосално. По този начин и финансите ви ще се движат във вашия план и няма да ви се налага да се чудите откъде да намерите още пари за допълнителни разходи.

Вижте още: Преди и след: 5 бани  с впечатляващи трансформации

Свързано:

Идеи за баня 6 грешки при ремонт на баня, които да не допускате