Да задълбочим интериора в лилавата си баня

Последна редакция на 16/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 817 пъти

Представете си баня в лилаво, но не какво да е, а дълбока, наситена, романтична. Избрали сме ви именно такъв вариант в снимка, от която да заимствате идеи:

  • Наситено-виолетов цвят, внесен като основен върху стените и комбиниран със сив паркет, който играе ролята на неутрализатор, омекотявайки нюансите и правейки ги по-поносими за окото.
  • Обзавеждане в бяло, което създава контраст и изпъква красиво на фона на лилавите стени.
  • Интересни червени акценти, които правят интериора по-закачлив, но и някак му придават доза шикозност и лукс, като наред с това засилват усещането за романтика и интимност.
  • Минималистична интериорна концепция, която създава баланс между наситените цветове и обзавеждането.

Свързано:

Идеи за баня Перфектната баня в лилаво в няколко стъпки

Толкова дълбочина и обаяние се носи от снимката на тази баня. В нея всички интериорни компоненти са подбрани прецизно, до постигането на великолепна композиция, осигуряваща само най-необходимото, но и не лишаващо банята от очарование и уют. Дълбочината е постигната благодарение на виолетовите стени с наситен нюанс, на фона на който контраст прави светло-сив под и стъпала в същия нюанс. За да изпъкне, обзавеждането е подбрано в бял цвят със семпли форми, като е осигурена вана със стандартен размер за един човек. Огледалото над простата, но елегантна мивка, е с формата на квадрат, без рамка и излишни детайли - минималистично и красиво. Внесен е интересен акцент с присъствието на детайли в червено, както можем да видим - малка постелка точно пред ваната, няколко натрупани една върху друга кърпи на второто ниво в банята, както и красива ваза, съчетала в себе си червено с кант в цвят металик. Той пък се връзва както на сивия под, така и на алуминиевите кранчета, осигурени към мивката и душа над ваната.