Баня с обособена хигиенна зона

Последна редакция на 25/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 429 пъти

Банята представлява естествено продължение на итнериорните идеи в останалите помещения в жилището - бели основи с малко дърво и семпло обзавеждане. Мивката е разположена точно под голям дървен рафт в специално обособена ниша. Рафтът, сам по себе си, служи като зона за хигиена и разкрасяване. В голямото огледало пред нас виждаме отсрещния край на банята, в който е побрана малка душ-кабина, отляво на която се разполага и тялото на бойлера за топла вода.

Ако интериорните идеи в това жилище са ви вдъхновили, потърсете специалист, който да изпълни някоя от тях и във вашия дом. А можете да опишете своите собствени идеи във формата за заявка на проект, за да получите оферти от различни фирми и сами да изберете с коя да работите на база техните профили, предложения и опит с предишни клиенти.

Свързано:

Идеи за баня Красиви интериорни детайли в традиционен дом

Последно хвърляме поглед в тази практична и функционална малка баня, разполагаща с всичко необходимо. Интересна е концепцията тук - осигурен е кът както за къпане, така и за разкрасяване, поради което банята е снабдена с голямо удобно огледало и комфортен рафт за подредба на вещи. Мивката е разположена точно под рафта в изградена специално за нея малка нишичка, подобно на парното в дневната. В отражението на голямото огледало виждаме, че в отсрещния край на банята е осигурена душ-кабина с висок многофазен душ, който комфортно разпръсква множество струйки вода по време на къпане. Цялостният стил е много изчистен - бели основи с дървени елементи и сиви стандартни кранчета. Топлата вода е осигурена от компактен бойлер, разположен точно до душ-кабината. В отражението на стойката пред нас, разположена под рафта, можем да видим и лира, която служи както за отопление, така и за закачане на хавлии. Впечатление прави лампата, която някак напук на всичко разчупва интериора с интересния си индустриален стил, идващ под формата на малък полилей с кръстосани решетки. Тя обаче хвърля обилно количество светлина, напълно достатъчно за нуждите на малкото семейство.