Банята е изчистена и функционална

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 183 пъти

Комбинацията от синьо и бяло често присъства в модерната баня, пък дори и тя да не е подчинена именно на морския стил в интериора. Ако обаче сте решени да преобразите напълно помещението, като въплътите в облика му красиви декоративни детайли, вдъхновени от морските дълбини, то вземете пример от тази съвременна баня. Тя разполага с изчистена основа от бели плочки, като едно доказано успешно решение, което създава впечатление за чистота и простор. На места обаче майсторите поставят ефектни плочки, наподобяващи на вид лъскавите люспи и нюансите на риби и други екзотични създания, обитаващи морското дъно. Особено в съчетание с голямо огледало, оригинални осветителни тела и малки декорации под формата на миди или перли, тази идея може напълно да промени начина, по който възприемаме банята у дома!

Вдъхновете се от тези креативни идеи за вплитане на морския стил в интериора на съвременния дом! Как бихте съчетали вие тези елементи с останалата част от дизайна на дома? Споделете с нас впечатленията си, а новият облик на дома поверете в ръцете на нашите опитни професионалисти, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно!

Свързано:

Идеи за баня Пренесете лятото у дома, като се вдъхновите от морския стил в интериора

Свикнали сме да възприемаме съвременната баня като максимално изчистено помещение, лишено от масивни декорации и артистични детайли. В действителност обаче тази зона у дома може да бъде едновременно функционална и красива, като пресъздаде интригуващия морски стил в интериора. За целта заложете на класическа комбинация от елементи в бяло, синьо и зелено, които ще създадат една наистина успокояваща и хармонична обстановка. Тук например собствениците избират решават, че белите плочки трябва да доминират в компактното помещение, така че то да изглежда по-просторно и светло. На места обаче изчистената визия на банята е разчупена от сини плочки, тип мозайка, които напомнят шарките по красивите мидени черупки, които колекционираме през лятото. Душът тук е отделен от мивката чрез елегантна стъклена преграда, като за пода е избрана интересна каменна настилка, като смело намигване към морското дъно. В тази баня мивката е издължена и монтирана в практичен бял шкаф, който разполага с няколко чекмеджета и допълнително място за поставяне на панери за съхранение на чисти хавлии и кърпи за баня. Над шкафа е разположено голямо огледало, като рамката му притежава ефектни метални детайли, които придават необходимата доза блясък на помещението. За това допринасят още артистичните осветителни тела, които наподобяват изумителни кристали.