Индустриална конструкция около мивката създава целия интериор

Последна редакция на 28/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 125 пъти

На финала ви представяме тези изображения, разкриващи гледка към зоната за миене в две отделни бани. Тази отляво прави впечатление с контрастиращата на фона на сиви стени и мраморни плочи метална конструкция с кръгло огледало и интересно осветление, вградено в тръбите. Отдясно пък виждаме съчетание от земни тонове, идващи от автентична тухлена стена и семпъл сив под, комбинирани с дървен шкаф с вградена мивка. И в двете бани има кошници за съхранение на вещи, но отдясно е добавена и щипка свежест с присъствието на естествени свежи растения.

Ако това е вашата мечтана баня - потърсете добър специалист сред регистрираните в MaistorPlus, който да я реализира във вашия дом. А в случай че имате свои идеи - опишете ги във формата за задаване на проекти на сайта ни. Услугата  е напълно безплатна и ви дава възможност да получите оферти от препоръчани изпълнители, сред които да изберете най-добрата.

Свързано:

Идеи за мебели Красота в несъвършенството - индустриализмът, разгърнат в банята

На тази снимка виждаме кадри от две бани в индустриален дизайн, но макар да имат обща черта в “характера”, те са изключително различни. Освен основния стил, те биват обединени от проектираните зони за миене, тъй като именно в тях дизайнът се разгръща изцяло. Отляво стените са сиви, наподобяващи груб оголен бетон, съчетан с бели, напомнящи мрамор плочки, със сиви цветове, разляти по тях. Къта за миене на ръце е изграден от сякаш “поставени” в средата на “нищото” компоненти. Метални основи на шкафа и конструкцията около огледалото, интересно вградено осветление и красиво кръгло огледало. Виждаме кошници на втория рафт за съхранение на кърпи и други принадлежности. Мивката в с овална форма, наподобяваща корито. Отдясно банята е с тухлена стена и сиво-бели плочки, комбинирани с дървен шкаф с вградена мивка и осветление, наподобяващо това на предишната снимка, но и някак напомнящо на свещи. И тук виждаме кошница за съхранение, но наблюдаваме и свеж елемент, идващ от естествените растения. Металната рамка около огледалото се доближава до дизайна на конструкцията в другата баня. Основната разлика тук идва от впечатляващия контраст от тухли и бял под, комбинирани с дърво и свежа растителност.