Баня - 7 минути; Подове - 15 минути

Последна редакция на 29/03/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 2 649 пъти

Накрая идва ред и на банята. Както и на тоалетната, ако са ви в различни помещения. Почистете ги последователно, тъй като ще използвате едни и същи препарати. Отделете време за тоалетната чиния, след това се пренесете към ваната или душ кабината, мивката, огледалата. И накрая идва време за пода. Ще спестите време, ако почистите всички подове в дома си едновременно. След банята се пренесете към пода на коридора. Сменете водата и почистете мопа/ парцала си, преди да отидете към другите стаи.

Чудесна идея е и да използвате спрей-моп. Той разполага със специален резервоар, който можете да пълните с вода и/ или препарат. Докато бършете пода, мопът сам разпръсква перфектното количество течност. По този начин не ви се налага да носите със себе си тежки кофи с вода, нито да сменяте течността постоянно, защото се зацапва.

Ако след всички насоки смятате, че сами ще ви бъде трудно, и желаете да ползвате услугите на професионалисти, то регистрираните фирми за почистване в MaistorPlus, са винаги насреща. Само заявете проекта си и до 24 часа ще получите атрактивни оферти, които да сравните. Запознайте се с бизнес профилите на кандидатите, разгледайте оценки за тяхната досегашна работа и преценете искате ли да работите с някого от тях. Единствено от вашето решение зависи дали ще наемете някого и нека това бъде този, след чиято специализирана намеса домът ви ще блести от чистота. 

Свързано:

Идеи за баня Как да изчистите целия си дом за час?

В дясната част на колажа виждате прецизния процес по почистването на банята. Пода, мивката, а също така и тоалетната чиния, ваната - са част от задачите на домакинята или домакина. А вляво е показана една вече почистена баня с напълнена с гореща вода вана. След тежкия труд по почистването е време за спокоен релакс и почивка. Обърнете внимание и колко семпъл е интериорът. Излишни рафтове липсват. На стената е направен един дълъг рафт, който е съставен от лесно почистващи се плочки. Огледалата на стената са без рамки. Мивката е малка и семпла. Няма и излишни козметични продукти, които да трябва постоянно да подреждате и местите, когато почиствате. По този начин чистването е в пъти по-лесно и бързо. А за да не оставяте мокри петна по пода, е поставена специална дървена решетка точно до ваната.