Малка баня се превръща в светлосиньо бижу

Последна редакция на 28/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 919 пъти

Денят ни трудно може да започне официално, преди да сме си измили очите. А след като извършим този сутрешен ритуал и фокусът ни се намести, е желателно обстановката наоколо да е приятна за гледане. Ето защо е толкова важно да поддържаме своята баня в оптимално състояние. Това, изглежда, е било ясно и за собствениците на 5-те хигиенни помещения, чиито впечатляващи трансформации предстои да разгледаме сега. Ако видяното вдъхнови и вас да предприемете освежителен или основен ремонт, регистрираните в платформата ни специалисти са на ваше разположение.

Насочваме се веднага към първата баня, която е показана на изображението тук. След приличния си, но същевременно скучен вид отляво, тя е приела нов, стилен и свеж облик. Стените вече се къпят в небесно сини нюанси, а душ-кабината се е разделила с матираните си стени, за да могат новите ѝ, прозрачни прегради, визуално да отворят пространството. Старото и тромаво присъствие на ваната сега е далеч по-деликатно.

Свързано:

Идеи за баня Преди и след: 5 бани с впечатляващи трансформации

Представяме на вашето внимание колаж от две снимки, които показват една и съща баня, преди тя да претърпи своята позитивна трансформация. След осъществения в нея ремонт разликите са повече от очевидни. Отляво е остарялата вече версия на помещението. Видимо е било добре поддържано, чисто, но в същото време му е липсвал дух. Пастелно зелените стени, които при други условия биха допринесли за един добре балансиран интериор, в случая стесняват визуално пространството. Под боядисания в зелено участък стените са облепени с малки квадратни бели плочки, а точно под тях виждаме вграденото корито на елипсовидна бяла вана. вдясно от нея са поставени гел душ и шампоан. Непосредствено до ваната е обособена малка кубична душкабина със стени, изработени от матирано стъкло. Същата душкабина в ремонтирания вариант на банята отдясно вече е с прозрачни стъклени прегради. Подът е застлан с мраморни плочки а върху него, точно срещу нас откриваме новата бяла вана. Тя се откроява на фона на боядисаните в небесносин цвят стени. Отляво забелязваме вграден троен бял рафт, по чиито полици са подредени бели хавлии и хигиенни принадлежности. Високо над ваната светлината си проправя път в помещението през издължен хоризонтален прозорец с бяла дограма. Пред ваната е поставено столче с дървени крачета и плетена седалка.