Банята – Фън шуй докато се къпем

Последна редакция на 28/03/2024 от Розалинa Думанова
Източник | Видяно 2 951 пъти

Банята е неизменна част от всеки дом. И ако смятате, че е дошло време за ремонт или промяна на интериора, то може да се доверите на съветите на източното учение Фън шуй и за това помещение. Изборът на цвят е един от проблемите, с който се сблъскват всички, решили да внесът свежест в банята.

  • Синьото е много подходящ нюанс, тъй като е свързан с елемента вода, но ако обичате различното, то може да се доверите на зеленото. То има успокоително действие, а в същото време, духовно ви свързва с природата.
  • От изключително значение е светлината в банята. Постарайте се тя да бъде естествена, а ако това е невъзможно, то я добавете. Има богат избор на осветление за баня
  • Много важно, според древната философия, е всичко да бъде много добре уредено – да няма капещи мивки и течащи тоалетни казанчета. Изхвърлете всички празни флакони, опаковки и ненужни отпадъци. Поддържайте чистотата на банята, защото това е мястото, което осигурява вашето сто процентово лично пространство. Направете го максимално приятно.
  • Както в кухнята, тук също може да внесете саксиено цвете, което ще добави допълнителна свежест. Използвайте семпли и ненатрапчиви аромати, за по-приятна атмосфера.

Вижте още: 5те най-оригинални вани - прекалено екстравагантни или създадени точно за вашия вкус?

Свързано:

Идеи за баня Как да подредим дома си според тенденциите на Фън шуй?

На тази снимка е показана средно голяма баня в съвременен стил, където е заложено основно на жълто-зеления нюанс в съчетание с черни и бели цветове. За пода са избрани големи сивкаво-бели квадратни плочки. Стената отляво, на която е монтирана мивката, е с малки квадратни жълто-зелени плочки. Самата мивка е малка и бяла, с леко заоблени външни ъгли, под нея нямашкаф за баня, а за пускане на водата е предвиден смесител. Над мивката е поставена полица от прозрачно стъкло, върху която са подредени продукти за лична хигиена. Над полицата забелязваме средно голямо правоъгълно огледало без рамка. На стената вляво от мивката са изрисувани стилизирани черни клончета, които са толкова реалистични, че лесно създават впечатлението, че са все едно окачени на стената. Стената вдясно от мивката е вдадена по-навътре, и тук е избрано мястото за тоалетната чиния, която е бял моноблок с маншон, стигащ до земята. Над тоалетната чиния е закрепен бял открит рафт, върху който са сложени козметични принадлежности и продукти, свързани с грижа за хигиената. Стената в частта с тоалетната чиния и белия рафт над нея е без плочки, боядисана в сиво. Отдясно жълто-зелените квадратни плочки се връщат върху стената, като тук вече виждаме монтиран душ. Под него е ваната, с нестандартна форма, малко напомняща обърната буква "Р", частично отделена с прозрачна стъклена преграда. Стената по дължината на ваната е облепена с черни квадратни плочки.