Осигурете вечен празник с подходящо осветление за баня!

Последна редакция на 24/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 925 пъти

Доброто осветление е важен компонент от всяка баня. Помага прецизно да се извършат всякакви хигиенни и разкрасяващи процедури. В същото време е в състояние да внесе специфично празнично настроение, подходящо и за Коледа. Ето няколко идеи как да си го осигурите:

  • Лунички за баня. Те се изработват специално за това помещение, като са съобразени с повишената влажност вътре. Могат да бъдат монтирани на тавана, по стените, над или до огледалото. Изборът е неограничен. Предлагат се и лунички за баня, обединени от обща вертикална или хоризонтална основа. Всяка отделна луничка може да бъде подвижна и да “гледа” в различни посоки. А сега си представете как закрепвате временно цветни стъклени или пластмасови капачета върху луничките. Имате си готови коледни светлинки!
  • LED осветление за баня. Перфектното решение за всяка модерна баня. Поставете го под или над шкафа на мивката, акцентирайте огледалото с него, скрийте го в стратегически поставени ниши и предизвикайте загадъчност. Можете да изберете какъв да е цветът на светлината, а комбинацията от зелено и червено ви обещава истинска коледна наслада.
  • Аплици за баня. Осветителни тела, монтирани на стените в банята, са в състояние да внушат неподражаемо артистичен коледен привкус. По един червен абажур от двете страни на огледалото, всеки от тях аранжиран с коледен венец, ще превърне ежедневния сутрешен тоалет в уникално празнично събитие.  

Вижте още: Как да изберем най-подходящата светлина за коледната трапеза

Свързано:

Декорация за стена Позволете на коледния дух да завладее банята!

При обзавеждане на банята и вземане на дизайнерски решения за нея, е много важно внимателно да се прецени как и къде да се позиционират осветителните тела в нея. Осветлението за баня трябва да е решено така, че да съчетава добра видимост с усещане за баланс и релакс. Можете да комбинирате различни източници на светлина и да ги включвате според конкретния повод, заради който сте посетили тази част от жилижети си. Несъмнено един от акцентите в банята, които заслужават да бъдат подчертани посредством осветителни тела, е огледалото за баня. Интересно решение в унисон с коледните празници наблюдаваме на лявата снимка от представения тук колаж. Виждаме високо вертикално огледало със златна рамка, завършваща в горния си край като арка. Под огледалото откриваме средно голяма бежова мивка, а от двете му страни са монтирани аплици с червени абажури. Всеки от тях е украсен с букет от зелени листа и малки червени цветчета, които спокойно могат да бъдат провъзгласени за достойна алтернатива на коледни венци. На стеата отляво, през кръгла златна закачалка, са преметнати червена кърпа и бяла кърпа с червени кръгчета. Над тях от стенен плакат ни се усмихва самият Дядо Коледа. Прехвърляме се на кадъра отляво, за да се насладим на коледни лампички с форма на звездички, излъчващи мека жълта светлина. Последните украсяват висок прозорец, отвъд който се вижда буйна зелена растителност.