6 съвета преди да започнете ремонт на баня

Последна редакция на 20/04/2024 от Габриела Санчес

Във всеки проект за освежаване на дома има определени потребности, желания, бюджетни граници и дизайн, които трябва да бъдат разгледани и взети предвид. Когато сте решили да правите ремонт на баня, процесът не е по-различен. Преди да се заемете сами с ремонта или пък да наемете професионалист, не само трябва да си зададете следните 6 базови въпроса, но и да претеглите плюсовете и минусите на всеки един от отговорите им, за да решите дали ремонтът си заслужава бюджета и времето, отделено за него. След като обмислите всеки отговор внимателно, надяваме се, ще поемете в правилната посока към следващия успешен ремонт.

Какво се включва в бюджета ви?

Главният въпрос, който трябва да бъде зададен преди започването на всеки проект, е колко можем да похарчим за този ремонт. Независимо дали ще освежавате мазето си, ще добавяте нова стая към вашия дом или напълно ще обновите вашата баня, трябва да си фиксирате бюджет и да се придържате към него. Това не само държи изпълнителите под контрол, но и мотивира вас да останете в рамките на нуждите си.

Като се има предвид, че банята е помещението, което се подлага на голяма натовареност в жилището, някои ентусиасти могат да се захласнат с обновяването или ремонта. Именно бюджетът подсигурява вас, а и наетите професионалисти, че няма да се впуснате в по-грандиозни харчения от заплануваните. Тази идея стои наравно със следващия въпрос, който трябва да си зададете, а именно:

Свързано:

Идеи за баня 6 съвета преди да започнете ремонт на баня

Природните цветове винаги внасят свежест в интериора и добро настроение в атмосферата на банята вкъщи. Ако сте ценители на зелената цветова гама, и обичате слънчево жълтия цвят, то тази баня ще бъде точно по вашия вкус. На снимката виждаме част от наистина просторно помещение, в което на фокус е зоната на мивката, а около нея - изобилие от декоративни елементи и детайли. Снежнобелият цвят е основен в дизайна на мивката - умивалникът е монтиран на стената, и разделен от удобните шкафове под него. Виждаме смесителят за вода, а непосредствено до него и хидратиращ сапун за ръце. Под мивката, мястото е заето от два красиви шкафа, разположени един до друг - а повърхността на единия служи за разположение на всички необходими тоалетни принадлежности и аксесоари за баня. На стената над мивката е окачено правоъгълно огледало, а зеленият цвят внасят простор, динамика в интериора и приветлив облик на помещението. Подовата настилка е изцяло от широки бели плочки, а стената вдясно е със същия дизайн. В дъното на помещението виждаме и зона с изобилие от удобни рафтчета, върху които виждаме навити на руло кърпи в зелено, плетена кошница и други малки детайли. Вградената жълта светлина отлично допълва зеленият цвят на стената и внася слънчево настроение в атмосферата. А флоралните елементи в дизайнерската ваза са завършващият акцент, който превръща това помещение в истинско кътче, откъснато от природата.