Съществува ли обаче алтернатива на класическите мебели от масив?

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 4 334 пъти

Ако сте решени да създадете оптимално уютна и топла обстановка в банята, но не сте се спрели окончателно на материал, специалистите препоръчват да обърнете внимание на елементите от МДФ. За разлика от масивното дърво, тези плоскости са създадени така, че да нямат процепи, които да задържат влага. Това качество, както и относително ниската им цена, ги прави предпочитан вариант за изработката на мебели за дома и в частност за банята. Шкафовете за баня от МДФ са леки, практични и се предлагат в огромно разнообразие от цветове, така че да паснат на всеки стил обзавеждане. Непропускливостта им пък ги прави и изключително издръжливи, което напълно осмисля инвестицията в подобен тип елементи за баня.

Тези съвети ще ви помогнат да разрешите дилемата относно поставянето на елементи от дърво в банята, а за цялостния ремонт на това помещение потърсете съдействие от опитен професионалист! Разгледайте профили, оферти и оценки от клиенти за най-добрите майстори в областта, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно!

Свързано:

Идеи за баня Специалистите съветват: да рискуваме ли с елементи от дърво в банята?

В стремежа към постигане на оптимална функционалност, при ремонта на банята често пропускаме възможността да й придадем креативен и нестандартен дизайн. За да ви докажем, че превръщането на тази част от дома в едно не само удобно, но и наистина красиво помещение, е напълно, възможно днес ви показваме една практична и уютна баня. Тя съчетава класическото бяло по стените с интригуващо обзавеждане от дърво и ефектна стенна облицовка в приятни неутрални нюанси. Тук тоалетната е разположена в нишата на помещението, където откриваме още две удобни поставки за хавлии. По-голямата част от кърпите и хавлиите обаче са поместени в масивния дървен шкаф, който обхваща по дължина една от стените в помещението. Шкафът е изработен от тъмно дърво и разполага с няколко отворени рафта, чекмеджета и клетки за подреждане на тоалетни принадлежности и препарати. За да разчупят минималистичния вид на модула, дизайнерите го комбинират с бял плот и керамична вградена мивка. За стената над шкафа пък са избрани издължени плочки в кафяви нюанси, които допълват визията на пода, изграден от същия материал. Голямото огледало над мивката от своя страна прави помещението по-просторно и гостоприемно, като за този ефект допринася още умелият подбор на осветителни тела и семпли декоративни елементи.