Нереалистични очаквания откъм цена – качество

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 4 071 пъти

Внимателното планиране на разходите е от ключово значение за успешния ремонт на банята. Това трябва да е точката на пресичане между особеностите на помещението и вашите предпочитания и възможности, така че крайният резултат да е една стилна и удобна баня. За целта помислете предварително колко пространство ще ви бъде необходимо за съхранение на меките хавлии за баня или препаратите за почистване, като съобразите нуждите на домакинството със съответното обзавеждане за баня. Някои специалисти например препоръчват да заложите на нестандартен, но изключително функционален модул за баня, който ще ви предостави „скрити“ възможности за съхранение, при това без да прави помещението по-тъмно или схлупено. Ако пък сте притиснати от ограничен бюджет за ремонт, заложете на практични решения като разтегателната ъглова етажерка, която ще усвои неудобната ниша в помещението.

За да избегнете тези, а и много други грешки при освежаването на банята, потърсете помощ от коректни специалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и разгледайте профилите и офертите на най-добрите професионалисти в областта!

Свързано:

Идеи за баня 6 от най-често срещаните грешки при обзавеждането на баня

Модерната баня трябва да бъде не само красива и удобна, но и да предоставя необходимото пространство за съхранение на чисти хавлии, кърпи и тоалетни принадлежности. За постигането на тази цел дизайнерите се ориентират към все по-интригуващи решения, които са в състояние изцяло да преобърнат представите ви за начина, по който изглежда това помещение. Тук например банята има нестандартна форма, поради което е необходимо изработването на мебели по поръчка. Вместо да залагат на отделни елементи обаче, собствениците предпочитат да инвестират в изработката на цялостен модул, който обединява вана, шкаф за мивка и стенен модул за съхранение в една функционална и практична конструкция. За да не стане банята твърде тясна и тъмна, на пода е поставен светъл ламинат, а стените и тавана са оставени бели, така че да създават усещане за светлина и простор. От своя страна модулът среща бялото и черното с елементи от матирано и прозрачно стъкло, които разчупват иначе изчистения му дизайн, подчинен на минимализма. За да предпазят ламината от интензивно намокряне, специалистите поставят кокетна преграда около душа, която обаче не прави помещението по-тъмно или схлупено. Стенният модул пък разполага с удобни плъзгащи се врати, които разкриват практични рафтове и спомагат за постигането на по-добра организация в банята.