Банята в малкото жилище

Последна редакция на 29/03/2024 от Мария Илиева
Източник | Видяно 2 681 пъти

Дизайнерът на това малко жилище не изневерява на стила и умело го прилага и в приятното санитарно помещение. То е съвсем миниатюрно, но отново, както всичко останало, е съвсем достатъчно. Има мивка, тоалетна, душ, даже и артистична композиция на стената. Цветовете са подбрани аналогично, както в цялото жилище - ахроматичните бяло и черно, естественото дърво и акцент в червено. Безспорно ще запомним закачливата червена жица на осветителното тяло. Когато всичко е бяло, дори само това е достатъчно, за да придаде отличаваща индивидуалност.

Ако искате и в собствения си дом да живеете просторно, удобно и оригинално, доверете се на проектантите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и получете различни оферти само в рамките на 24 ч.

Свързано:

Идеи за баня Малкото жилище е голяма работа

Последно ще ви разкажем за банята, която далеч не слагаме на последно място, въпреки че се явява най-малкото и интимно пространство в това жилище. Дизайнът на банята е изключителен, свеж, ненатрапчив, запомнящ се, истинско произведение на изкуството. Основните стенни плоскости са облицовани с фаянс в бяло и дървесно в съвсем блед нюанс. Тук отново целта е да се разшири визуално пространството и да се повтори стила на цялото жилище. Акцентът идва в подовата настилка - тук теракотът е подбран да бъде във фигури от ахроматични комбинации от бели и черни триъгълници. Настилката наподобява на цветна задача и е истинско пиршество за сетивата. От пода тя преминава и вертикално по стената на душ кабината, за да завърши оформянето на малкото помещение, да подчертае душ-зоната и да се превърне в своеобразна картина и на стената. По дългата повърхност на дървесната стена има оригинално артистично черно-бяло пано, с акцент в червено. На тази баня всеки артист би завидял. Дизайнът е забележим и в дръжката на хавлии - дълга бяла лента. Нестандартно решение. На отсрещната бяла стена се проектира плотът с мивката, стъпил върху графитено сив конзолно окачен шкаф, от плоскост, имитираща камък. Отгоре по цялата дължина е разположено огледало, което разширява визуално пространството двойно. Отново тук закачката е нещо мъничко и червеничко - простичкото осветително тяло - крушка на червена жица. Ясно, точно и категорично! Този дом ще бъде запомнен.