Банята е комбинирана с функционално мокро помещение

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 5 450 пъти

В това жилище банята усвоява малка стая с Г-образна форма, като е обединена с практично мокро помещение. За да открият оптимално удачния вариант за разпределение на наличното пространство, специалистите разполагат ваната в дъното на помещението, така че тя да обхване нишата зад вратата. И макар тази част от банята да е разделена от спалнята чрез стъклена преграда, усещането за уединение все пак не е нарушено, тъй като ваната е поставена в ъгъла, а над нея са подредени и дървени рафтове, които съхраняват всички важни тоалетни принадлежности. В другата част на помещението са разположени пералнята и сушилнята, като за целта е изграден и функционален модул от дърво. Точно до пералнята пък е монтирана свободностоящата мивка, а зад нея са закачени и меките халати, така че в банята да се постигне максимално удобство!

Почерпете вдъхновение от този хармоничен дом и преобразете своето жилище още сега, като потърсите помощ от опитни професионалисти! Пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и разгледайте оферти, профили и оценки от клиенти, така че да изберете точния майстор за своя проект!

Свързано:

Идеи за баня Компактен дом с удивителен дизайн, вдъхновен от красивата природа

В този хармоничен дом банята и мокрото помещение за пране са обединени в обща стая с нестандартна Г-образна форма. За да изглежда тясното помещение по-просторно и светло, майсторите поставят зад мивката голямо огледало, което покрива цялата стена. Подобно решение е и стъклената преграда, която разделя част от помещението от красивата спалня до него. Макар прозрачните прегради да са относително нестандартно решение за баня, днес те навлизат все по-упорито в интериора, като позволяват по-плавно преминаване от едно помещение в друго. Тук например стъклените елементи осигуряват повече светлина, без обаче да лишават банята от необходимото уединение. В единия й край са разположени тоалетната, зоната за пране и мивката, докато ваната е сгушена в неудобна ниша, непосредствено зад вратата. За да се спести място от разполагането на пералня и сушилня, в банята е изграден практичен модул от дърво, който разполага и с допълнителен кош за пране или съхранение на кърпи и хавлии. До пералнята пък е монтирана мивката, която разполага и с допълнителна дървена табуретка, създаваща усещане за комфорт в банята. Халатите и кърпите тук са закачени на стената зад свободностоящата мивка. Около ваната откриваме няколко рафта от дърво и още една табуретка, върху които собствениците да подредят тоалетни принадлежности и аксесоари.