Качествен монтаж на мивка, душ или вана

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 455 пъти

Цялостният ремонт на банята неминуемо включва и монтаж на нова мивка, тоалетна, душ, а често и вана. На този етап можем да си отдъхнем, че по-трудната част от обновяването на помещението вече е към края си, затова не бива да отлагаме и финалните щрихи по завършване на новата баня.

  • Монтажът на мивка в банята струва около 30-40 лв., а поставянето на нов сифон - около 15-25 лв. Монтирането на модерен шкаф към мивката пък ще ви струва допълнителни 25-30 лв.
  • И докато поставянето на душ батерия в банята изисква между 25 и 40 лв., то монтирането на душ кабина може да достигне 70 и дори 130 лв.
  • Монтажът на новата вана обикновено е между 40 и 60 лв., но в отделни случаи може да достигне дори 80 или 130 лв. (за хидромасажна вана). За поставянето на нов смесител или сифон за ваната пък ще са ви необходими около 20-25 лв.
  • За монтаж на тоалетна чиния или казанче си предвидете около 30-40 лв.

Свързано:

Идеи за баня ВиК услуги - цени

Представяме ви една семпла, но удобна баня, подчинена на красивия контраст между бялото и тъмните нюанси на синьото. В случая специалистите залагат на класическа комбинация от плочки в два цвята, които покриват изцяло банята, така че тя да бъде не само практична, но и относително лесна за почистване. Помещението тук е изключително малко, поради което се налага собствениците да обърнат по-сериозно внимание на разположението на отделните елементи. Те решават да поставят душ кабината в ъгъла на помещението, така че тя да обхваща неудобната ниша и да осигурява необходимия комфорт. Тоалетната и мивката пък са разположени непосредствено една до друга, като целта отново е да се оползотвори пространството в ъгъла. Впечатление прави формата на мивката – на пръв поглед тя има класическа бяла основа, допълнена с метални елементи. Ако се вгледаме по-детайлно в дизайна й обаче, ще забележим, че мивката е оформена като красива мида, която внася известна доза артистичност в семплото помещение. Зоната на стената, покрита с тъмносини плочки, също напомня елегантно за дълбокото синьо море, като за целта е добавен допълнителен кант с плочки в жълто, синьо и бяло, които оформят малки вълни. На пода пък е поставена лилава подложка за баня, която разчупва иначе семплото помещение.