Намерете коректен майстор за отпушването на тръби у дома

Последна редакция на 28/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 629 пъти

С течение на времето по тръбите могат да се натрупат различни отлагания, които да причинят тяхното запушване. Обикновено първият признак за този проблем във ВиК инсталацията е ниското налягане на водата, затова ако се сблъсквате относително често с подобна ситуация, значи е време да потърсите помощ от професионалист. Цените на тези ВиК услуги варират значително в зависимост от мястото и степента на запушването, но следните суми ще ви ориентират за необходимия бюджет:

  • За отпушване на мивката в кухнята или банята трябва да си подготвите между 30 и 60 лв. Толкова ще ви струва и отпушването на подовия сифон. Отпушването на тоалетната пък струва между 30 и 75 лв.
  • Цените за ВиК услуги, свързани с отпушване на канал в банята или кухнята, обикновено са между 40 и 60 лв.
  • Видеодиагностиката е изключително важна, особено при сериозни запушвания на тръбите. Тя от своя страна струва около 60-70 лв., за откриване на проблема при канализация до 2 метра, и може да достигне цена от 110-150 лв., за цялата канализация.
  • Записът на видеодиагностика най-често струва между 20 и 70 лв., в зависимост от това дали е до 20, 50 или 100 метра.

Свързано:

Идеи за баня ВиК услуги - цени

Цялостният ремонт на банята често включва не само обновяване на по-голямата част от обзавеждането, но и подмяна на ВиК инсталацията. Това начинание от своя страна би могло да е свързано със сериозни разходи, особено ако планирате преместване на мивката или душ кабината например. Преди да пристъпите към подобен мащабен проект, потърсете мнение от опитен майстор, който да ви насочи в избора на материали и цветове за новата баня. Тук например специалистите решават, че най-удачният вариант е банята да бъде окъпана в бяло, така че малкото помещение да изглежда по-светло и приветливо. За целта те избират и бели плочки за пода, които са разнообразени с ефектни черни акценти. От завесата на банята до дребните картини, разположени над тоалетната чиния – всички дребни елементи в помещението са подчинени на светлите и ненатрапчиви нюанси, които създават усещане за чистота и свежест в банята. Липсата на шкаф под мивката в банята е друго интересно решение, което се налага все по-отчетливо като тенденция в съвременния интериор. В случая мивката разполага с елегантна метална основа, която кореспондира с рамката на огледалото и внася необходимата доза блясък в семплото обзавеждане. Дребните саксийни растения от своя страна са кокетно допълнение, което разчупва иначе еднообразната цветова гама в банята.